Skocz do zawartości

323i problem z regulacją maski - jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam w mojej e36 maska jest z jednej strony niższa prubowałem regulować ale nie łapie jeden zaczep docisne to 1 łapie a drugi moge maske podniesc lekko ;/ można jakoś tam dziure pomniejszyć?? albo ten bolec poszerzyć?? aby sie klinował jak zamykam maske?? bo wygląda na to że niechce sie zaklinować wychodzi z tej dziurki
Opublikowano
Może błotnik jest nieoryginalny i nie gra z maską (jest krawędź niżej/wyżej) niż linia boczna maski, sam jak kupiłem auto to miałem taki błotnik z blachy cienkiej jak papier który nie bardzo pasował, gdy wyskoczył znak drogowy na błotnik po zmianie na oryginalny pasuje wszystko bajka :mrgreen:
Opublikowano
własnie nie jest niżej ani wyżej i nie chce wskoczyć ten bolec od zaczepu przedniej maski do dziury i łapie tylko na jeden
Opublikowano

Kolego na tym bolcu jest sprężyna a wewnątrz jej nakrętka kontrująca

trzeba poluzować nakrętkę i wtedy bolec można wykręcić albo wkręcić

w ten sposób się reguluje

Opublikowano
kolego ja to robiłem :) i bolec wchodzi do dziurki ale w niej sie nie blokuje chodzi o dziurke w atrapie do ktorej wchodzi bolec z maski