Skocz do zawartości

318i szyberdach działa tylko gdy nie pada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem polega na tym, że działa kiedy chce :) tzn. Zauważyłem pewną zależność. Jak jest wilgotno albo pada deszcz to nie chce się otworzyć jak jest w miare słonecznie i ciepło to działa. Nie mam pojecia co może być nie tak. Może gdzieś się zbiera woda. Proszę o pomoc

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Miałem tak tylko że nie zależnie od pogody. Czasami szyber nie chciał się zamknąć lub otworzyć wystarczyło co jakiś czas popróbować i zawsze zaskakiwał. Problem ustał jak wymieniłem przekaźnik od szyberdachu ten nad nogami kierowcy chyba niebieski nowy z ASO 89zł.
BMW forever!!!
Opublikowano

witam

u mnie działo się podobnie, działał kiedy chciał, albo nie otwierał, albo otworzył i zamknać nie chciał. Przyczyną okazaly się strasznie zabrudzone prowadnice, po ich wyczyszczeniu i nasmarowaniu smarem silikonowym w sprayu chodzi jak masełko. Nic juz nie zacina,Działa zawsze kiedy ja mu każe a nie kiedy on chce :D