Skocz do zawartości

Problem z klimatronikem dwustrefowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie objawy iż od strony pasażera leci chłodne powietrze mimo ustawienia temp.na maxa. gorące.Od strony kierowcy jest gorąco a z pasażerem gdy jadę jest mu chłodno szczególnie w nogi co to może być ?

Dodam jeszcze że na początku jazdy wszystko jest ok bo leci ciepłe po obu stronach sprawdzałem kilka razy lecz przy dłuższej jeździe dzieje się tak jak napisałem w nadmuchu dla pasażera w nogi i na twarz leci chłodniejsze i to wyczuwalnie.

Mam jeszcze coś chyba z termostatem ponieważ wskaźnik temp.za każdym razem nie podnosi się wyżej niż do pierwszej kreski czyli na 1/4 nigdy nie doszło do połowy nawet na postoju tak jak powinno być.czy to może być przyczyną w nadmuchu ?Nosze się z wymianą termostatu może coś pomoże.Czytałem że w takich przypadkach z nadmuchem siadają elektrozawory.Niech się ktoś wypowie kto zna ten temat bo idzie zima a pasażer będzie miał chłodno. :(

Opublikowano

Po pierwsze popraw tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu.

Po drugie wymień termostat i wtedy zacznij jakąkolwiek diagnostykę układu ogrzewania.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

no to samo jest u mnie ...tylko że ja nie katuję silnika nie sprawnym termostatem :]

temperaturę silnika miałem zawsze ok .....ale to całe sterowanie dwustrefowe u mnie to farmazon.

Po wielu "badaniach" wychodzi na to że sterownie lewą stroną (lewą gałką) działa na cały układ ogrzewania nawet z przewagą na kierowcę.

Pasażerka jest zawsze u mnie "nie dogrzana" :) ...prawa gałka od strony pasażera strony to chyba jakaś atrapa bo nie ma wpływu na nic dosłownie.

Myślę, że mam coś skopane w sterowaniu albo coś nie tak z tymi elektro-zaworami ogrzewania.

Nie mam pojęcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.