Skocz do zawartości

325 tds - pompa - jak oszukać komputer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podjechna pompe wtryskowa w swoim 325tds, załozyłem już zaworek zwrotny i jest troche lepiej bo wczesniej paliwo spływało, ale nadal jest żle jak jest ciepły i chwilke postoi. Najbardziej dziwi mnie to że jak tylko wyłacze silnik i praktycznie po 5 sekundach chce uruchomic to odpala jak należy wlace nie musi krecic. a jak postoi dłużej np. 5 minut to juz długo kreci.

Wpadłem na pomysł że to może byc od temperatury powietrza w komorze spalania, i teraz szukam sposobu zeby oszukac komputer że silnik jescze nie osiagnał odpowiedniej temperatury(nie przekroczył niebieskiego pola na wskażniku) i należy podgrzewac go swiecami żarowymi) Bo normalnie swiece działaja tylko jak jest na niebieskim polu.

Wiec mam prosbe do elektryków i elektroników na tym forum o podpowiedz jak to zrobic9 oszukac komputer ze silnik jest zimny)

P.S. słyszałem że ten sposób ktos juz robił i to działa.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• Członkowie klubu
Opublikowano

Czesc,

wiem ze mozna zrobic tak ze za kazdym razem beda sie grzaly swiece zarowe i troche to pomaga.

uklad tem dziala tak ze jak silnik jest juz cieply to swiece sie nie grzeja i mozna to wylaczyc - ale to juz zrobi Ci fachowiec elektryk.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Witam. Mam identyczny problem jak Ty .Wczoraj na Allegro znalazłem aukcjie na której kolesjest producentem takiego małego uzadzonaka które prawdopodobnie powinno rozwiazać nasz problem. Dzwoniłem do niego i mówi że sprzedał juz kilkadziesiąt sztuk i ze wszyscy sobie to chwalą.Z tego co zrozumiałem to patent opiera sie na jakims przekazniku który przy kazdym odpalaniu przez 5 s oszukuje kompa a ten z koleji pompę która zachowuje sie przez ten czas jakby odpalała zimny silnik.Jutro porozmawiam na ten temat ze znajomym elektrykiem i kto wie moze tez sie skusze na to ustrojstwo.
Opublikowano

Jak skonsultujesz to ze swoim elektrykiem to daj znac.

Mysle ze troche za duzo chce za takie urzadzonko.

Może ten twój elektryk bedzie umiał zrobic takie urzadzonko i kosztowało by mniej bo zapewne koszt czesci to jakies 10zł a reszta to chec zarobku tego goscia

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa