Skocz do zawartości

witam. moja siudemka spala za dużo??????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam a to mój 3ci post, dotyczy on bowiem spalania. więc pwoeim tak, wiem że to 740iL , wiem że waży 2 tony i ma 286KM z 4 litrów pojemności, ja nie mam ciężkiej nogi a spalanie 30 litrów na 100km to chyba za dużo co? jazda miejska ale nie w korkach. aaaaa kiedy odpale auto i przegazuje do 4 tys około i kiedy wraca z obrotów tak jakby strzelał? co to może być?????????? dziękuje serdecznie za pomoc
Opublikowano
Za duzo. A masz LPG? Tak, czy inaczej, jedz na diagnostyke komputerowa i odczytaj bledy - innej metody nie ma. Ja obstawiam padniete sondy lambda, ale nie ma co wrozyc z fusow.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Hej. nie, nie w mojej gazu. , w serwisie bmw na kompie wykryli mi problem ze skrzynią na 4tym biegu, ale auto jezdzi bez problemu, mysle ze tylko olejy musze dolac bo po odpaleniu rano tak jakby wolniej wchodzi na biegi. chyba pojade gdzie indziej. dzięki za rade
Opublikowano
jak miałem kiedyś 320 e36 i walneła mi sonda paliła 20 na sto na spokojnej jezdzie a nic jej sie nie działo