Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. musze wymienic szklanki i chciałbym sie zapytac jakie podejda?? czy musza byc to konkretnie z takiego modelu jaki mam?? czyli m50z vanosem?? czy silniki bez vanosa miały juz inne?? a czy np. od silnika m52 na podwojnym vanosie by nie pasowały??
Opublikowano
Jak mi wiadomo szklanki z M50 vanos i M52 sa takie same bo możesz nawet zamiennie montować głowice..nie wiem jak jest z tymi z non vanos ale wątpie żeby były inne
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
no widzisz każdy mówi mi inaczej. z tego co wiem w m52 sa inne,można dopasowac ale trzeba przekładac cała loże. a podobno sa takie same w m50 b20,b25,b28 szystkie po 09.92r bo przed m50 były bez vanosa i tamte juz podobno sa inne :mad2:
Opublikowano
Będe mieć dzis silnik NOn vanos bo kupuje na Strokera i dam znac bo mam głowice z vanosem też
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Będe mieć dzis silnik NOn vanos bo kupuje na Strokera i dam znac bo mam głowice z vanosem też

ok to daj znać kolego czy takie same czy inne.

najlepiej spisac ich numer katalogowy i sprawdzic :cool2:

Opublikowano
Bo sa troche inne ale pasuja zamiennie natomiast jak masz wymieniac to zmien z lozem na te z m52 urwiesz pare gramow z masy :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
panowie a jakbym sprobował najpierw wymienic tylko szklanki na wałku wydechowym??może to właśnie ktoras z tych. a wtedy bym zdją tylko ten wałek ssacy zostawiłbym w spokoju i co z tym idzie nie musiałbym bawic sie z Vanosem
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Bo sa troche inne ale pasuja zamiennie natomiast jak masz wymieniac to zmien z lozem na te z m52 urwiesz pare gramow z masy :mrgreen:

a jak przełożę szklanki wraz z lożami i panewkami od m52 to podejdzie do mojej głowicy i wałków od m50?? bedzie to pasowało??