Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważasz, że Włochy leżą w Chinach? Oj, nie uważało się na Geografii ;-)

A teraz na poważnie - wiele fabrycznych felg BMW jest produkowanych właśnie we Włoszech, więc wszystko wygląda OK.

Opublikowano

To nie sa oryginalne felgi BMW, tylko wloskie repliki. Tej felgi nigdy nie bylo w takim rozmiarze. Dodatkowo odlew jest bardzo niskiej jakosci, widac to szczegolnie po porowatosci materialu i rozmytych krawedziach na tylnej czesci felgi.

Co jest bardzo ważne nie są to felgi z Chin ,większość felg nowych wystawianych na allegro to właśnie takie felgi z logo BMW ,z tego co się dowiedziałem od fachowców to technologia odlewu w chinach ,to odlew niskociśnieniowy i taka felga jest delikatniejsza na odpryski i po prostu słabsza.

Fragment o odlewie niskocisnieniowym tez jest nie prawda, nie wiem jacy fachowcy sie na ten temat wypowiedzieli, ale felgi odlewane metoda grawitacyjna (a ta wlasnie taka jest) sa znacznie mniej wytrzymale od felg odlewanych nisko- lub wyskocisnieniowych i waza duzo wiecej (aby moc zapewnic jakakolwiek sensowna wytrzymalosc).

Co do samego porownania, to prawde mowiac nie wiem co gorsze, czy chinskie czy wloskie felgi. Chinczykom czesto cos nie wychodzi bo nie maja odpowiedniej wiedzy, technologii, skolei wlosi z premedytacja produkuja jak najtansze felgi, bardzo niskiej jakosci. W kazdym badz razie, malych nie znanych nikomu firm wloskim radzilbym unikac.