Skocz do zawartości

Przekladka silnika 1.6i na 2.5 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prosze pomoc gdyz mam pytanie czy gdy mam juz caly silnik ze skrzynia podszkami sankami i lapami. Czy przykrece to bez problem w miejsce starej belki czy sanek ( nie znam nazwy) tej z silnika 1.6. oraz czy jakeis inne problemy moga z tym wystapic podczas montazu chodzi mi o t czy te elementy bd pasowac do otworow ktore sa seryjnie robione bo niby buda jest ta sama z e36 sedan do e36 sedan z tego sameg roku.
Opublikowano
tak przykręcisz bez problemu.Jeżeli nie masz w komplecie stabilizatora to będziesz musiał wymienić na taki z 2.0 bo w 1.6 jest inny i nie wrzucisz silnika.No i pare innych elementów też będziesz musiał wymienić typu wydech,lewarek zmiany biegów,zmienić(przerobić) nieco przewody wspomagania.
Opublikowano
dziekuej za infrmacje tzn ja mam wszystko skrzynie lewarek silnik caly z osprzetem alternatoritd. Silnik jest na sankachz poduchamilapami itd wszystko jest nawet maglownicaczy jakos tak pytanie czy bez problemow te sanki podepne i one spasja do moich uchwytow.