Skocz do zawartości

Przekladka silnika 1.6i na 2.5 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prosze pomoc gdyz mam pytanie czy gdy mam juz caly silnik ze skrzynia podszkami sankami i lapami. Czy przykrece to bez problem w miejsce starej belki czy sanek ( nie znam nazwy) tej z silnika 1.6. oraz czy jakeis inne problemy moga z tym wystapic podczas montazu chodzi mi o t czy te elementy bd pasowac do otworow ktore sa seryjnie robione bo niby buda jest ta sama z e36 sedan do e36 sedan z tego sameg roku.
Opublikowano
tak przykręcisz bez problemu.Jeżeli nie masz w komplecie stabilizatora to będziesz musiał wymienić na taki z 2.0 bo w 1.6 jest inny i nie wrzucisz silnika.No i pare innych elementów też będziesz musiał wymienić typu wydech,lewarek zmiany biegów,zmienić(przerobić) nieco przewody wspomagania.
Opublikowano
Kiedyś mi jeden gość powiedział ze skrzynia może zostać od R4 ytylko na łapach trzeba przesunąć w tył i dac pierwszą czesć wału krótszą. Ale ile w tym prawdy to czort wie :D
Opublikowano
  • Autor
dziekuej za infrmacje tzn ja mam wszystko skrzynie lewarek silnik caly z osprzetem alternatoritd. Silnik jest na sankachz poduchamilapami itd wszystko jest nawet maglownicaczy jakos tak pytanie czy bez problemow te sanki podepne i one spasja do moich uchwytow.