Skocz do zawartości

325i brak połączenia z komputerem dme auto nie chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc mam taki problem .. zaczne od tego że auto stoi już 4 miesiąc.. było u 4 elektronikow/elektrykow a wiec.. zrobiłem zwarcie na akumulatorze + dotknelem z minus jak klemy jeszcze były na aku. auto od tego czasu nie chodzi. a wiec komp sie spalił .dobra kupiłem nowy dobry identyczny (od tego samego auta silnik rok zgadza sie wszystko) bmw bez imobilajzera .

wszyscy elektrycy rozkladaja rece a wiec twierdza ze nie mozna sie wogole polaczyc z komputerem :mad2: kazdy sie poddaje bo mowi ze nie wie co to i koniec auto nadal stoi ! pomocy

Opublikowano
można pociągnąć przewody bezpośrednio z komputera do gniazda diagnostycznego.Kolejna sprawa czy masz pewność że zakupiony komputer nie był jakiś trefny?I czy na 100% nie miał immo??
Opublikowano

nigdy sie nie ma pewnosci 100% ale posiadam dwa komputery (na 100% bez imo) i jest to samo wiec raczej odrzucam teorie ze komp zwalony...

a zeby podciagnac osobno kompa do gniazda to by trzeba bylo jakas druga wiazke zalatwic i przerabiac ? czy jak ?