Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że jest to mój pierwszy post i moje pierwsze BMW :) pragnę się ze wszystkimi przywitać.

Mój nowy nabytek którym jest piękne E46 2.0D z 2004r posiada dużą nawigacje i DVD w bagażniku do płyt z nawigacją.

Mam pytanie czy zamiast tej płyty z nawigacją można wsadzić tam płytę z filmem DVD i będzie odtwarzać filmy? czy muszę zmienić coś w oprogramowaniu ?

Czy może konieczny będzie zakup tunera TV, a jeśli tak to czy za pomocą wbudowanego już napędu DVD da się wtedy odtworzyć film czy jednak konieczny będzie zakup kolejnego napędu DVD?

Pozdrawiam Konrad

Opublikowano

raczej nie odtworzysz filmu, potrzebny jest dodatkowy odtwarzacz i interfejs do tego

w dziale "sprzedam" był taki zestaw używany za jedyne 1000 pln

http://img23.imageshack.us/img23/2096/7copytif.jpg
Opublikowano

Mam pytanie czy zamiast tej płyty z nawigacją można wsadzić tam płytę z filmem DVD i będzie odtwarzać filmy? czy muszę zmienić coś w oprogramowaniu ?

Nie odtworzysz niestety czytnikiem navi filmów bo służy tylko do map a ingerencja w oprogramowanie też nic nie da.

Czy może konieczny będzie zakup tunera TV, a jeśli tak to czy za pomocą wbudowanego już napędu DVD da się wtedy odtworzyć film czy jednak konieczny będzie zakup kolejnego napędu DVD?

Możesz kupić albo Tuner TV albo interfejs Video, przy tunerze TV wiadomo oprócz odtwarzacza dvd który obojętnie od opcji i tak będziesz musiał dołożyć to będziesz miał jeszcze telewizje. Sam się właśnie zastanawiam nad sprzedażą swojego tunera wraz z okablowaniem, anteną etc bo u siebie mam zainstalowaną całkiem inną opcje :wink:

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif