Skocz do zawartości

Nie działająca dmuchawa ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wczoraj kupiłem swoje wymarzone E32 stan igła, tyle że przestała działać dmuchawa sprzedający mówił że przestała mu działać w piątek i nie miał czasu sprawdzić co się stało, więc może okaże się że to głupi bezpiecznik. Proszę wam o pomoc co to może być (który bezpiecznik jest od dmuchawy) ogólnie jakie mogą być tego przyczyny z Góry WAM bardzo dziękuje a oto moje KOCHANE E32

http://moto.allegro.pl/bmw-740ia-kolekcjonerska-okaz-lpg-prince-i1274327214.html

lokaty
Opublikowano
Witam, nie ma to jak następne kolekcjonerskie BMW z gazem. Jeżeli stałeś się nowym posiadaczem e32 polecam ściągnąć Manual Bentleya do e32. Tam znajdziesz wszystko, włącznie z tym który to bezpiecznik, ponadto przeczytanie tego manuala pozwoli Ci dogłębnie poznać e32, które niestety do usterkowych należy. Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić to zmienić olej i zrzucić miskę olejową i dokręcić śruby pompy olejowej, to jest bolączka wszystkich silników M60. Ponadto wymontować gaz, bo dopiero mogą się kłopoty zacząć, oczywiście zakładam, że auto sobie pozostawiasz jako kolekcjonerskie. Pozdrawiam i życzę dużo radości z posiadania auta.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

samochód ładny gaz.. nie ma ciśnień to sekwencja tez mam i jest wporządku jak tylko wlejesz tez do baku słuszną ilość paliwa też szukałem 740 i piękna uciekła mi sprzed nosa i wybralem 735 jestem zadowolony.

Co do dmuchawy u mojego kolegi przyczyną było że poprostu silnik umarł kupic drugi i dziala bezpiecznik wątpie bo w e32 zazwyczaj bezpiecznik odpowiada za kilka elementów więc pewnie był by bląd może być też konsolka sterująca nawiewami ale to mało realne najpewniej padl silniczek nadmuchu.

A ciekawi mnie ile dałeś za nią masz asc ;p ? 4.0 jest fajne o 100 koni mocniejsze od 3.0 r6 a i ta 3 litrówka dobre ma osiągi ale boje sie awaryjności tego silnika czasem lubi sobie paść nagle nawet nie dając wczesniej niepokojących znaków podobnie jak 2.5 tds ;p

Opublikowano
Ponadto wymontować gaz, bo dopiero mogą się kłopoty zacząć,

jakie klopoty kolego? od 2 lat mam m60 z lpg i ( odpukac 45 tysiecy bez awarii) kolega tu pyta o nadmuch !! Podejrzewam ze jest zwolennikiem gazu skoro na rynku jest mase Siudemeczek bez niego a wybral wlasnie taka!

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Temat gazu jest stary jak świat, nie ma o co się spierać. Jednakże jeżeli auto jest kolekcjonerskie gazu nie powinno posiadać, a jako takie było sprzedawane. Mimo wszystko życzę udanego użytkowania, nawet z gazem :)
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
I tak jak często bywa uciekliśmy troszkę od tematu jaki mnie interesuje, sprawdzę ten silnik może to on padł, co do gazu jaki ja mam zamontowany w aucie jest to poprostu instalacja tak dograna że nie ma żadnej różnicy w jeżdzie na gazie czy benzynie, z hamowni na której było to auto wynika że spadek mocy na gazie jest o 3km nie można równać sekwencji za 3.500 do takiej za 7tyś, choć zdaję sobie sprawę że gaz na pewno wpływa też w sposób negatywny na silnik
lokaty
Opublikowano

Cześć Seba!

Jestem za granicą,także pomogę Ci tyle co dam rade.Sprawdź najpierw bezpiecznik,nie pamiętam który to numerek(gdzieś ok 20) ale jak poszukasz to znajdziesz.Będzie opisany chyba "Heizung" i coś tam dalej,nie pamiętam już.Mi się już kilka razy spalił,także Tobie też mógł.Jeśli nie i będziesz chciał sprawdzić dmuchawe,to żeby ją wyciągnąć trzeba ściągnąć zbiorniczek wyrównawczy od płynu chłodzącego i odkręcić osłone i wtedy masz go już na wierzchu prawie.Jak będzie spalona,to w mojej starej Babci leży chyba w bagażniku,a jak nie,to gdzieś na warsztacie,albo w biurze.W razie czego ja będę w Piątek.Pozdro!

Opublikowano
Cześć Lokaty namierzyłeś nas :lol: sprawdzimy ten bezpiecznik może to jego wina, Sebek właśnie chciał na Ciebie z tym poczekać bo już troszkę się bawiłeś przy tym więc pewnie wiesz co i jak a nie ma co ukrywać że troszkę mu trzeba pomagać
lokaty