Skocz do zawartości

318tds jak rozebrać fotele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem u siebie zrobić podgrzewane fotele, znalazłem maty

http://moto.allegro.pl/maty-grzewcze-samochodowe-12-v-nowe-i1283626182.html

(przy okazji napiszcie co o nich sądzicie), teraz pytanie czy istnieje sposób żeby rozebrać fotele welurowe i włożyć pod spód te maty, czy jak się zdejmie to czy później po założeniu nie będzie lipy, nie będzie się ściągać ,czy mata nie będzie się mata przesuwać,czy nie trzeba niczego rozpruwać?

A może lepiej kupić drugie z opcją grzania (tylko to będzie trochę drożej).

Mam w aucie grzane wkładki, dokupiłem grzane lusterka do pełni szczęścia potrzeba jeszcze żeby w tyłek grzało.

Można też kupić takie nakładki na fotele ,podłączane pod zapalniczkę ,tylko jak to wygląda.

Opublikowano

Oczywiście,że maty grzewcze nakładane na siedzenie jest mało efektywne wizualnie,ale to jak masz skórę.

Przy welurze to nie robi różnicy.

Co do rozbierana,rozbierałem już swój fotel pasażera bo padła mata airbag.

Mam o opcji pełnej skóry i jest wysuwane dodatkowo z przodu podparcie i nie było problemu z do montażem i montażem.

Może i ja zapodam takie maty grzewcze ???

Opublikowano

Mam zwykłe fotele, welur bez regulacji podudzi.Jeśli mówicie że można rozebrać i złożyć bez jakichś uszczerbków dla fotela, to może się za to zabiorę.

Znalazłem również całe fotele (grzane i regulacja podudzi)w dobrej cenie, ale to fotele od sedana, ja mam kombi i tylna kanapa nie będzie pasować, a przód inny tył inny to już chyba wolę nawet taką matę na fotel.Ale dzięki za odzew ,jeśli rozbiorę i założę maty to dam znać jak poszło.

Jeśli chodzi o samą kwestię grzania tyłka, to jestem za i każdemu polecę.Miałem okazję jeździć autem z grzanymi fotelami, jeśli chodzi o porę zimową super sprawa.Zanim silnik się rozgrzeje mnie już było ciepło, a wiadomo że jeśli ustawię nadmuch na gorące powietrze to silnik (szczególnie w zimie) zagrzeje się później.Mam diesla, do pracy 8km, czasami (przy dużych mrozach) dojechałem na parking, a temperatura ledwo za niebieskim, w aucie ledwo ciepło.Dla mnie jest sens ,coś zmontuję.Pozdrawiam.