Skocz do zawartości

co jest powodem niedogrzania auta??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem posiadaczem bmw kombi e30 316i 94r i mam problem.Nie jestem w stanie poradzić sobie z ustawieniem ogrzewania...mianowicie wskazówka temperatury nie podnosi się.jest cały czas w stanie zimnym,a mnie zależy na tym by była na środku.Powietrze jest zaledwie letnie a nie ciepłe.Może ktoś miał podobny problem i udało mu się rozwiązać lub ma ktos jakies rady ? proszę o pomoc...gg.478338 lub na forum.
Opublikowano
termostat juz był nowy- ale grzał sie motor,byłem u mechanika i poradził by załozyć ten stary bo jest dobry i nie wiem co zrobic jeszcze moge bo ja mam obieg zamkniety ja nie mam zbiorniczka wyrównawczego ?
Opublikowano

Jak to nie masz zbiorniczka wyrownawczego?Masz silnik m40 wiec powinna byc chlodnica wraz ze zbiorniczkiem.M10 nie mialo zbiorniczka wyrownawczego ale tam byla inna chlodnica.

Jestes pewien ze nie masz u siebie zbiorniczka?

Opublikowano
no ja nie mam zbiorniczka bo mam obieg zamkiety i mam przy chłodnicy tylko ile ma byc wody i cały czas nie wiem co zrobic teraz gazete włozyłem koło chłodnicy i jakos grzeje ale nie chce mi sie nadal ta skazówka nie chce sie podniesc do połowy tak jak powinno być w bmw
Opublikowano

Czyli jest zbiorniczek.Po mojemu to masz padniety termostat i tyle.Sprawny termostat nie puszcza plynu na chlodnice nim silnik sie nie zagrzeje.

Byc moze po zalozeniu tego nowego temostatu mechanik nie odpowietrzyl dobrze ukl i dlatego sie grzal.

Opublikowano
aha to ok jeszcze zaraz wezme i pojade do mechanika bo mam teraz nowego i dopiero doprowadzil moje autko do sanu uzywalnosci ro jeszcze ten termostat wymienimy i zobaczymy co sie bedzie działa narazie dzieki za pomoc 3 maj sie czesc
Opublikowano

Sprawdź czy jest dobrze wsadzony termostat.

Można go równie dobrze włożyć odwrotnie i wszystko będzie cacy ale za to będzie otwierany ciśnieniem płynu z bloku silnika a nie temperaturą.

Termostat może być sprawny ale wsadzony odwrotnie działa jak "zepsuty"

Powodzenia

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!