Skocz do zawartości

przestala dzialac na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przestudiowalem posty ale jakos nie trafilem na gotowca, wiec musze zapytac:

moja 320 przestala hulac na beznynie. tak na amen. nie wiem czemu - moze dobilem do dna i zassal sie jakis syf? nie przypominam sobie - raz na jakis czas dawalem jej pooddychac etylina, przewaznie woze pol baku, przedtem pracowala na benzynie bez zarzutu. i nagle [BAD]. i nie bardzo wiem jak dojsc przyczyny. ze trzy razy ledwo ledwo zalapala, poburczala chwile i zgasla. skoro tak, to chyba nie pompa... gdyby to byly wtryskiwacze to chyba nie padly by hurtem i bez ostrzezenia? nie wiem sam. help?

Opublikowano

rozumię że na gazie odpalasz i chodzi silnik.

jeśli tak to "pochechłaj" troszkę ją na benzynie i sprawdź czy czuć benzynę za zewnatrz auta z wydechu

jeśli nie czuć to Padła pompa paliwa.

PS. To że odpaliłeś normalnie i sama zgasła to normalka. w układzie paliwowym było jeszcze ciśnienie (mimo niepracującej pompy)

Moja Pumpka tak samo dokonała żywota :D

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Najprawdopodobniej wtryski.

Ale zanim zaczniesz ich szukać, sprawdź pompę podając zasilanie na bezpiecznik 18 jak kręci i czy słychać paliwo w listwie wtryskowej jak przepływa oraz zmień filtr paliwa, którego wymiana napewno niezaszkodzi

Opublikowano
wczoraj zalalem bak jakims wynalazkiem do czyszczenia ukl paliwowego i dzis po przelaczeniu z gazu na bezyne (i kopaniu w pedal ze az noga bolala) 3 razy zalapala. na jakies 40s ale zawsze... tak czy inaczej sprawdze jak radziliscie. cdn