Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam stałem się posiadaczem e39 z roku '98, tak więc poszukuje opon zimowych do BMW E39 528i touring, posiadam felgi stalowe 15 i w takim rozmiarze najchętniej kupiłbym opony, proszę napiszcie jakie rozmiary brać pod uwagę ? myslalem nad 225/60/R15 gdyż m.in. taki rozmiar widnieje na tabliczce pod drzwiami w aucie. czy mozna stosować inny rozmiar ? np 205/65/R15 ? czy lepiej założyć R16 ? co polecacie proszę o wypowiedzi. Obecnie autko jeździ na 225/55/R16.
Opublikowano
moje jezdzi na 225/60/15 i tak ma byc. mozesz zalozyc co chcesz ale najlepiej wedlug zamiennikow z tabliczki bo jesli sie nie zastosujesz to bedziesz mial zafalszowane wskazania predkosci spalania itp. ale do przodu pojechac pojedzie:)
Opublikowano
no ja nie kupowalem nowych opon. ale w sumie to mam jedna pare z 2008 a druga z 2009 wiec nie mysle zeby nie produkowali...chyba ze przestali w 2009:) poszukaj dobrze bo tych aut jezdzi jeszcze troche i producenci o tym wiedza:)