Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Problem polega na tym, iż przy zgaszeniu silnika z licznika wydobywa się jakiś dziwny dźwięk. Trwa to kilka sekund i cisza. Nie zawsze tak się dzieje. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem??

PZDR

Opublikowano
Nie, to nie od świateł, to jest całkiem inny dźwięk niż wydaje sygnalizacja o nie zagaszonych światłach. Ciężko mi w ogóle określić jaki to dźwięk. Jedno jest pewne wydobywa się od strony licznika.
Opublikowano

A jakaś charakterystyka dźwięku? Piszczy, skwierczy, terkocze?..

Jedyne co ma prawo wydawać dźwięki to brzęczyk(zepsuty może zmienić brzmienie) i luźne elementy sypiącej się konsolki(ale te nie powinny reagować na gaszenie silnika).

Gdzieś może jest zwarcie i brzęczyk dostaje impuls o zapalonych światłach. A że nie jest pełny(za słabe napięcie) to i dźwięk może być inny.

Opublikowano
Brzęczyk od świateł działa poprawnie. Tak tarkocze w szybkim tempie i tylko po zgaszeniu i przez chwilke, nie zawsze się tak dzieje. Może uda mi się nagrać ten dźwięk to wstawie linka.
Opublikowano

Przyznaję się że nie mam pojęcia co może wydawać taki dźwięk.. :cry2: Nie mogę go z niczym skojarzyć.

Przykro mi