Skocz do zawartości

Jak jezdzić ? wysokie spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może ja nagram filmik jak jeździć oszczędnie oczywiście to bedzie parodia :D

Przełączamy na S oraz na benzyne dajemy gaz do kickdown oraz możemy pokusić sie zeby jeździć automatem jak manualem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dobra byłem na regulacji gazu i spala mi 24l czy tak ma być ? Co jeszcze zrobić żeby mało palił ?? Help

Zmień gazownika. Mam 4.0 V8 na sekwencji pali max zimą 20l. Benzyny 17l/100km

No chyba że nie masz sekwencji to weź wyrzuć ten gaz co to za oszczędność skoro 3.0 R6 pali 15l/100km benzyny zimą, latem 12-14l starczy (oczywiście zdrowy motor i normalne jeżdżenie)

Co do przyczyn dużego spalania:

1) sonda lambda nie sprawna

2) termostat nie działa i cały czs jest nie dogrzany silnik

3) silnik już ma agonię

A na PB ile pali sprawdzałeś?

Opublikowano

Zawsze na pierwszy ogień sprawdzamy sondę/sondy...

Gwałtowne wciskanie gazu równiez daje WIR GRATIS...

Warto się podłączać co jakiś czas do kompa...

Poza tym nawet jeśli narażę się na lincz, to sorry, ale gaz to profanacja, a do 7-ek...no coments....

Pozdrawiam

Sylwia Sly

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Poza tym nawet jeśli narażę się na lincz, to sorry, ale gaz to profanacja, a do 7-ek...no coments

No w 5.0V12 napewno one mają za mały margines w chłodzeniu i tam prędzej czy później przegrzeje się silnik na LPG.

Zgadzam się z tobą że nie warto ładować gazu w E32 (szczególnie zwykłego). Ja swoją M60 4.0 V8 w longu kupiłem już z założoną sekwencją więc nie robiłem przypału i nie wyrzucałem go (i tak w dowodzie wbite że był). Jednak trzeba pogodzić się z tym że większość E32 w Polsce jest juz po profanacji. Także jeżeli ktoś kupuje E32 za 5 tyś zł nie można mieć do niego pretensji że jeździ na LPG dla niego jest to już dupowóz i tyle w temacie. Nie zmienia to faktu że na dobrej sekwencji silniki BMW chodzą bardzo ładnie (poz 5.0 V12) i koszty jeżdżenia spadają o połowę a zdrowy silnik 3.0R6 kosztuje 1000zł - tyle to gościu zaoszczędzi w pół roku jeżdżenia. I nie ma co się podniecać że jest założony gaz jeżeli właściciel dba o swoje auto i nie mówcie mi tylko że jak ma LPG to nie dba bo jest to bardzo krzywdzące stwierdzenie. Moja mimo że miała LPG była bardzo zadbana i poprzedni właściciel bardzo o nią dbał. Dałem za nią Pół roku temu 15tyś zł i naprawdę warto było. Jak ktoś ma wątpliwości odsyłam do linka:

http://img815.imageshack.us/i/p11111015410001.jpg/, zdjęcia zrobione jesienią pare dni po zakupie. Na gazie zrobione 100tyś km, na każdym cylindrze ciśnienie 13,5-14, oleju nie dolewam jedyne co musiałem zrobić to wymieniłem wtryski benzynowe bo któryś się zacinał, ale to też nie powiedziane że od gazu, silnik chodzi jak pszczoła. I żebym został dobrze zrozumiany nie jestem zwolennikiem gazu, twierdze tylko że na dobrej sekwencji silniki te będą dobrze pracować przez długie lata. Sam gdybym nie kupił auta z sekwencją napewno bym nie zakładał (ta w mojej kosztowała 5500zł, zakładana 4 lata temu). Generalnie zimą jeżdżę tylko na PB ale latem jadąc na wczasy napewno wykorzystam sekwencję. Pozatym sam jestem dowodem na to że właściciele aut z LPG dbają o swoje E32 (oczywiście nie wszyscy tak samo jak nie wszyscy właściciele bez LPG), niedawno wsadziłem w swoją grubo ponad 6tyś zł żeby była fabryka (amory + sprężyny przód i tył, tarcze +klocki przód i tył, cewki + świece, oleje w skrzyni i w silniku, całe zawieszenie przednie.............i sam już nie pamiętam co tam jeszcze ale za taka kwotę to nawet ze 2 szt E32 kupił bym na allegro :D....................................Pozdrawiam!!!!