Skocz do zawartości

Problem z podłączeniem kts-a e39 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy podłączaliśmy kts-a pod gniazdo diagnostyczne ciągle pojawial się błąd i wyrzucał. Po wielu próbach raz się udało połączyc z kompem. Sprawdziliśmy błędy. Był tylko błąd z wentylatora klimy. Sprawdziliśmy ciśnienie na tłokach, korekty wtrysków. Wszystko wyszło, że jest w porządku. Kolejny raz nie udało się podłączyć kts-a. Wygląda na to ,że padła linia K . Co mogło się stać? Jak to naprawić ? Czy ktoś miał taki problem?
Opublikowano
Ja podejrzewam ,że jakiś moduł jest uszkodzony i wprowadza zakłócenia. Jak zlokalizować który to zakłóca? Ostatnio nie było żadnych błędów. Kiedyś pamiętam ,że występował błąd zwiazany z pompą paliwową i linią CAN. Zacznę od wyczyszczenia gniazda diagnostycznego. Czy gniazdo można rozebrać? Znajomy mechanik mówił ,że trzeba będzie wyciągać nowe przewody z kompa na gniazdo obd.
Opublikowano
u mnie w E34 też byl ten problem,spryskałem gniazdo WD40,zostawiłem to na jakiś czas a później delikatnie podrapałem styki.Teraz za każdym razem bez problemu moge podpiąć auto