Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio wlałem 95 czy to dobre paliwo??

wszystko zależy od tego kto w nim palce maczał

kiedyś żonka kupiła na shelu w sosnowcu i ledwo do dom dojechała a było to te droższe cudo

Opublikowano

żona kupiła 10 l to pojechaliśmy na stację na której zawsze tankujemy i dolaliśmy jeszce 20 i po problemie

a z tego shella w sosnowcu jak skorzystał sąsiad mający seiciento to jeździł (ledwo) do wieczora bo auto było ciepłe a ranu już nie zapalił

Opublikowano

szczerze to nie pamiętam czy świeciła

ale identycznie miałem kiedyś w mareii i tam kontrolka świeciła bo nawet odwiedziłem kilka serwisów no i komp nic nie wykazywał a auto nie jeździło

i dopero jak zatankowałem nowe paliwo i dolałem jeszcze denaturatu to po chwili jak silnik łaził na wolnych obrotach i kulał to zaczoł łazić równo ikontrolka zgasła

a nie będe opisywał jak wtedy doszłem do tego że złe paliwo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze byc uszodzenie sondy Lambda. 100% pewnosc ma sie po podlaczeniu pojazdu pod komputer.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

pewnie kolega dać znać jak wygląda ta sprawa po kilku dniach

kumpel w astrze II tankował na najlepszej stacji i mechanicy wymienili mu części przy silniku za prawie 2000zł jak mi się udało go przekonać do zmiany paliwa to od ponad roku ma spokój z autem

zresztą może sam się wypowie bo jest tu na forum

Opublikowano
Witam to była kontrolka jak wczesniej napisales ze obrys silnika w kolorze pomaranczowym jak narazie od poprzedniego tankowania jest spokoj nic sie nie zaswieciło ponownie wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie bede musial nic robic ale to sie jeszcze okaze wielkie dzieki i pozdrawiam