Skocz do zawartości

kontrolka silnika MIL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie kto wie co może być przyczyną że zapaliła się kontrolka silnika podczas jazdy kto może mi pomoc??Jaka jest najczęstsza przyczyna?
Opublikowano

cięźko powiedzieć

czasami wystarczy zatankować złe paliwo

Opublikowano
  • Autor
ostatnio wlałem 95 czy to dobre paliwo??
Opublikowano
ostatnio wlałem 95 czy to dobre paliwo??

wszystko zależy od tego kto w nim palce maczał

kiedyś żonka kupiła na shelu w sosnowcu i ledwo do dom dojechała a było to te droższe cudo

Opublikowano
  • Autor
I co trzeba bylo z tym fantem zrobic zeby bylo wszystko dobrze?? Ja kupilem na orlenie jak zawsze i nigdy jak dotad nie mialem zadnych problemow co do paliwa.
Opublikowano

żona kupiła 10 l to pojechaliśmy na stację na której zawsze tankujemy i dolaliśmy jeszce 20 i po problemie

a z tego shella w sosnowcu jak skorzystał sąsiad mający seiciento to jeździł (ledwo) do wieczora bo auto było ciepłe a ranu już nie zapalił

Opublikowano
  • Autor
i kontrolka zgasla po tym jak dolaliscie?
Opublikowano

szczerze to nie pamiętam czy świeciła

ale identycznie miałem kiedyś w mareii i tam kontrolka świeciła bo nawet odwiedziłem kilka serwisów no i komp nic nie wykazywał a auto nie jeździło

i dopero jak zatankowałem nowe paliwo i dolałem jeszcze denaturatu to po chwili jak silnik łaził na wolnych obrotach i kulał to zaczoł łazić równo ikontrolka zgasła

a nie będe opisywał jak wtedy doszłem do tego że złe paliwo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Moze byc uszodzenie sondy Lambda. 100% pewnosc ma sie po podlaczeniu pojazdu pod komputer.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
  • Autor
To jednak wina paliwa zalalem dzisiaj 98 na HL-u i kontrolka zgasla po nie dlugim odcinku trasy za drugim odpaleniem wielkie dzieki za podpowiedz pozdro
Opublikowano

i tak trzymać !

czasami najprostsze sposoby pomagają

Opublikowano

pewnie kolega dać znać jak wygląda ta sprawa po kilku dniach

kumpel w astrze II tankował na najlepszej stacji i mechanicy wymienili mu części przy silniku za prawie 2000zł jak mi się udało go przekonać do zmiany paliwa to od ponad roku ma spokój z autem

zresztą może sam się wypowie bo jest tu na forum

Opublikowano
  • Autor
Witam to była kontrolka jak wczesniej napisales ze obrys silnika w kolorze pomaranczowym jak narazie od poprzedniego tankowania jest spokoj nic sie nie zaswieciło ponownie wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie bede musial nic robic ale to sie jeszcze okaze wielkie dzieki i pozdrawiam