Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na oku super wyposażoną BMW E91 320dA Xdrive. Dziś dostałem od sprzedającego numer VIN i w ASO dostałem wydruk z wyposażeniem. Martwi mnie jednak, że w wydruku z ASO nie ma nic wspomniane, że auto ma M-pakiet zewnętrzny oraz wewnętrzny. Podane są również informacje, że listwy wewnętrzne są zwykłe satin-silber a w tym konkretnym egzemplarzu tak jak to w M-pakiecie listwy wewnętrzne są aluminium-glacier.

Czy może być tak, że jakieś wyposażenie nie jest uwzględnione (zakodowane) w numerze VIN ?

Nie chciałbym aby okazało się, że auto jest po dzwonie dlatego ma M-pakiet :D :D :D

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano

Jeżeli jest pełny M-Pakiet środek/zewnątrz to raczej dokładany a nie po dzwonie. Po dzwonie to sie robi jak najniższym nakładem kosztów i nie ma przypadków aby wszystko było igła, przeglądnij dokładnie historie serwisową samochodu, pomierz grubość lakieru podwozie podłużnice etc.

Ludzie mają różne odpały i u nas na forum też są chłopaki co dokładali M-Pakiet wcale nie po dzwonie. :)

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Macie rację ... ja też chciałem dołożyć elementy m-pakietu, ale jak policzyłem koszty to się za głowę złapałem i wolałem wymienić samochód na taki z ori m-pakietem.

U mnie w vin-ie wszystkie elementy m-pakietu są zapisane

Pozdro.

Opublikowano

Ja właśnie jestem z tych co mają odpały :lol: :cool2:

W moim przypadku zamontowałem M-pakiet zewnętrzny bez wewn. bo środek mam taki jaki chciałem.

Jesli to auto co sprwdzałeś też ma to wcześniej bym sprawdził tak jak kolega KoKoS napisał.

Gdy auto ma M-pakiet zewnętrzny zamontowany i te listwy to nie miałbym większych podejrzeń.

Ale jesli już ma np. czarną podsufitkę i kierownicę a w VIN tego nie ma to już jest dla mnie coś nie tak.

Listwy i lewarek łatwo jest wymienić.

Jeśli będziesz oglądał auto to zerknij też czy ma zmieniona osłonę pod silnikiem i nadkola bo też się różnia.

To są pierdoły ale jeśli kogos było stać na M-pakiet to na reszte niewidocznych rzeczy też.

Ja zmieniałem wszystko na nowych częściach łacznie z osłonami i progami.

Opublikowano
Dzisiaj byłem oglądać auto na żywo w ASO. Auto miało 3 razy lepsze wyposażenie niż wynikało to z wykazu VIN i serwis (jak i ja) potwierdził że przy aucie coś było mocno grzebane. Niby bezwypadkowy ale jednak nie wziąłem.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

U mnie ojciec miał E60 z pakiet M wewn i jak brał rocznego w salonie to dogadał się na dobrą cenę na założenie pakietu M zewn. i teraz ma niezgodność z VIN-em. A samochód niebity.

Ale nabrałbym podejrzeń jak inne el. wyposażenia dodatkowego są dołożone. Albo ktoś miał za duzo kasy, albo przeszczep

Opublikowano
Przy aucie stał doradca serwisowy, mechanik oraz sprzedawca i powiedzieli że na bank to pacjent po przeszczepie :) A najlepsze było to, że tablice rejestracyjne były z kartonu ale zrobione tak, że po godzinie zobaczyłem, że to nie blacha.

Modyfikacje mojego E60:

Opublikowano
Też tak uważam dlatego tutaj to nie wyszło - ilość rzeczy jaka się różniła była porażająca !!!

Modyfikacje mojego E60: