Skocz do zawartości

Jaki przebieg na oponach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze, jakie srednio robicie przebiegi na jednym komlecie letnich opon od nowosci do zmiany?

Pytam bo po 30.000 km Falkeny (235 / 45 / 17) ktore mam z przodu wyzarlo troche na zewnetrznej krawedzi (podobno normalka w BMW) i porobily sie lekkie zeby. Ciagle jest na nich kawal miesa wiec zamierzam wrzucic je na tyl a do przodu cos nowego. Za to z tylu dokanczam Michelinki HP Primacy ktrore juz byly zalozone jak kupilem auto dwa lata temu wiec maja przejechane jakies 40 - 50k na pewno. Ale juz bieznik zaczyna sie zrownywac ze znaczkami kontrolnymi.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

ja mam stargo złoma ale przód zawsze zużywa się równomiernie za to z tyłu przy mojej jeździe kupuja opony dwa razy w sezonie :D :D :D

17nastki lecą prędzej niż 16 cali

Opublikowano
  • Autor
ja mam stargo złoma ale przód zawsze zużywa się równomiernie za to z tyłu przy mojej jeździe kupuja opony dwa razy w sezonie :D :D :D

17nastki lecą prędzej niż 16 cali

No nie przesadzaj z tym zlomem. Na zdjeciu wyglada pieknie, zwlaszcza w Alpin Weiss. :cool2:

A wracajac do tematu to mysle ze jak te z przodu przezuce do tylu to spokojnie jeszcze 10k wytrzymaja. Szczegolnie ze z tylu jest przeciez lekki negatyw wiec elegancko sie dotra cale.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

cza tak było zrobić wcześniej ale i tak posprawdzaj luzy w zawieszeniu no i warto zrobić geometrię

dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
cza tak było zrobić wcześniej ale i tak posprawdzaj luzy w zawieszeniu no i warto zrobić geometrię

dzięki

Troche odgrzeje temat bo pojawily sie nowe okolicznosci.

Mechanik u ktorego zasiegalem porady obstawia koncowki drazkow kierowniczych do wymiany na co wskazuje jak stwierdzil to ze ustawienie zbieznosci pomoglo na krotko i znowu zaczelo zjadac mi opony od zewnetrznej krawedzi z przodu.

Tu mam pytanie do doswiadczonych bo wlasnie sie rozgladam za knocowkami drazkow i nowymi oponami przy okazji.

Wiadomo ze Lemforder bylby najlepszy ale chcialem zasiegnac opini na temat np Meyle? W zadne super tanie nie chce sie pakowac bo to nie ma sensu.

Gdzie ewentualnie oprocz Foty mozna je w przyzwoitej cenie kupic? W intercarsie w katalogu wystepuja tylko cale drazki jak patrzylem. Czy ktos ma jakis sklep godny polecenia?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Drążki Lemforder lub TRW.

Kup nowe całe Lemfordera i już.

Nie przesadzaj - ja za kompletny drążek Lemfordera dawałem około 170zł w Focie.

Potarguj się.

Smieszne pieniądze w stosunku do reszty części zawieszenia.