Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze, jakie srednio robicie przebiegi na jednym komlecie letnich opon od nowosci do zmiany?

Pytam bo po 30.000 km Falkeny (235 / 45 / 17) ktore mam z przodu wyzarlo troche na zewnetrznej krawedzi (podobno normalka w BMW) i porobily sie lekkie zeby. Ciagle jest na nich kawal miesa wiec zamierzam wrzucic je na tyl a do przodu cos nowego. Za to z tylu dokanczam Michelinki HP Primacy ktrore juz byly zalozone jak kupilem auto dwa lata temu wiec maja przejechane jakies 40 - 50k na pewno. Ale juz bieznik zaczyna sie zrownywac ze znaczkami kontrolnymi.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

ja mam stargo złoma ale przód zawsze zużywa się równomiernie za to z tyłu przy mojej jeździe kupuja opony dwa razy w sezonie :D :D :D

17nastki lecą prędzej niż 16 cali

Opublikowano
ja mam stargo złoma ale przód zawsze zużywa się równomiernie za to z tyłu przy mojej jeździe kupuja opony dwa razy w sezonie :D :D :D

17nastki lecą prędzej niż 16 cali

No nie przesadzaj z tym zlomem. Na zdjeciu wyglada pieknie, zwlaszcza w Alpin Weiss. :cool2:

A wracajac do tematu to mysle ze jak te z przodu przezuce do tylu to spokojnie jeszcze 10k wytrzymaja. Szczegolnie ze z tylu jest przeciez lekki negatyw wiec elegancko sie dotra cale.

O Tempora! O Mores!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
cza tak było zrobić wcześniej ale i tak posprawdzaj luzy w zawieszeniu no i warto zrobić geometrię

dzięki

Troche odgrzeje temat bo pojawily sie nowe okolicznosci.

Mechanik u ktorego zasiegalem porady obstawia koncowki drazkow kierowniczych do wymiany na co wskazuje jak stwierdzil to ze ustawienie zbieznosci pomoglo na krotko i znowu zaczelo zjadac mi opony od zewnetrznej krawedzi z przodu.

Tu mam pytanie do doswiadczonych bo wlasnie sie rozgladam za knocowkami drazkow i nowymi oponami przy okazji.

Wiadomo ze Lemforder bylby najlepszy ale chcialem zasiegnac opini na temat np Meyle? W zadne super tanie nie chce sie pakowac bo to nie ma sensu.

Gdzie ewentualnie oprocz Foty mozna je w przyzwoitej cenie kupic? W intercarsie w katalogu wystepuja tylko cale drazki jak patrzylem. Czy ktos ma jakis sklep godny polecenia?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Drążki Lemforder lub TRW.

Kup nowe całe Lemfordera i już.

Nie przesadzaj - ja za kompletny drążek Lemfordera dawałem około 170zł w Focie.

Potarguj się.

Smieszne pieniądze w stosunku do reszty części zawieszenia.