Skocz do zawartości

316 compact zła praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś próbowałem naprawić kierunkowskazy i awaryjne bo nie działały wiec wyciągałem każdy bezpiecznik i przekaźnik. w końcu mniej więcej udało sie naprawić (prawdopodobnie uszkodzony przekaźnik R8) i ruszyłem na przejażdżkę no a tu pech naciskam gaz leciutko to jedzie pomalu lekko zwiększam i jedzie ale przy 3500 obrotów bardzo przerywa/dławi. takie sa efekty na LPG bo na benzynie da sie jezdzic. No ale na tym LPG jeździło sie pięknie czyli przyspieszało równomiernie i nic nie dławiło dopóki nie zacząłem grzebać przy bezpiecznikach.

Czy wyciągając bezpieczniki jakiś komputer/układ mógł sie rozregulować ? czy może tą grzebaniną sie przepalił jakiś bezpiecznik i dlatego sa takie efekty ?

Opublikowano

dziś jechałem do pracy i się okazało że na benzynie obroty są podobne jak na LPG tylko że w mniejszym stopniu i na tyle że da sie jako tako jeździć.

ALbo sie popsuło samo albo tym grzebaniem coś ruszyłem i popsułem

Czy nikt tu nic nie wie? Czy nikt nie chce pomoc ?

Opublikowano
dziś musiałem włożyć w żarówki i oczywiście miałem problem bo pierwszy raz widziałem takie żarówki hb4 które tylko w motoryzacyjnym moglem kupić a na CPNie też nie wiedzieli co to za żarówki :)
Opublikowano

gazownik już gaz naprawił i na gazie jeździ sie pięknie, a na benzynie dziwne ma przyspieszenie, takie słabe.

Gazownik powiedział że skoro na gazie jeździ ładnie to znaczy że raczej z obiegiem benzyny jest coś nie tak i że np może to być przepływka.

Co wy o tym sądzicie ?