Skocz do zawartości

Czy ta felga 15" wejdzie na e46 po lifcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niestety na wersje poliftowe felgi 15" nie pasuja. Nauczony doswiadczeniem zostawiam to info. Felge da rade zalozyc ale zaciski klockow ocieraja o felge. Tak wiec ma dobry komplet do sprzedania do posiadaczy przedloftowego e46 viewtopic.php?f=31&t=138549
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mylicie się koledzy ja mam w aucie BMW 318i po lifcie 7jx15et47 alu oryginalne BMW i pasują. Nawet na słupku przy drzwiach jest jak trzeba je pompować(opony 195x65r15).
Opublikowano
Wiec: Felgi 15cali pasuja do mniejszych silników czyli 318i oraz 318d do innych wersji poliftowych nie wejdą 15cali.
Opublikowano
Wiec: Felgi 15cali pasuja do mniejszych silników czyli 318i oraz 318d do innych wersji poliftowych nie wejdą 15cali.

Nie wydaje mi się, że to do końca prawda. Po linkiem jaki wrzuciłem w poprzednim poście napisano, że ta felga (15'') była wykorzystywana w modelach z silniami 316i-323i. 323i to raczej nie jest mniejszy silnik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do 323i oczywiscie ze wchodza 15, bo sam mam takie, zarówno zimowe jak i letnie.

Tak, 323i ma duży silnik, ale to auto przedliftowe. 323i skończyli produkować bodajze w połowie 2000 roku, czyli na rok przed liftem.

W autach poliftowych 15 wejdą, ale tylko do 316i, 318i oraz 318d.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...