Skocz do zawartości

[525td] Uszczelnienie pompy wtryskowej - gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrego pompiarza który uszczelni moją pompę. Interesuje mnie kompleksowa usługa - wyciągnięcie, uszczelnienie całości, włożenie z ustawieniem. Chcę, żeby to było zrobione dobrze.

Chodzi mi głównie o dwa miasta - Kraków lub Katowice i okolice tych miast.

Dzwoniłem do Bielska do BOSCH`a ale tam krzyknęli mi 1300 zł, a Wy piszecie w jednym z tematów, że to drogo. W Krakowie w BOSCH`u nie robią wszystkiego - wyciągają i wkładają, ale uszczelnienie już gdzieś indziej albo na odwrót.

Czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

jeśli 1300 będzie ceną ostateczną to i tak lepiej niż 600 zł i telefony co pare minut że jeszcze trzeba zmienić to i to

mało który warsztat zrobi i wyjęcie i uszczelnienie no i ustawienie zapłonu

przeważnie komuś to zlecają

ja zawsze polecam warsztat p.Krystiana w Katowicach na Warszawskiej 62

Opublikowano
witam , ja pompe uszczelniałem w Dąbrówce wielkiej to jest chyba dzielnica Piekar SL,w serwisie boscha u Adamczyka znajdziesz na stronie internetowej naprawa w jednym dniu koszt 700 zł no ale to było półtora roku temu teraz cena może być inna ,
Opublikowano
jeśli ma TD CR to jaki zapłon jeśli to jest TDS wtedy tak.a masz jakieś fotki gdzie ci leci i napisz jaki motor.
Opublikowano
No właśnie myślałem o warsztacie w Katowicach, większość opinii o nim to same dobre. Zadzwonię tam w poniedziałek i się dowiem wszystkiego. Wielkie dzięki za pomoc.

p.Krystian 503066262 powiedz że polecił Damian białe e39 to zawsze się po tym łatwiej rozmawia :D

Opublikowano

@martino281

Wg mojej oceny oznaczenie w opisie użytkownika (mojego użytkownika), czyli BMW E39 525td jednoznacznie wskazuje na jeden rodzaj motoru - M51. I to nie TDS tylko TD.

A gdzie leci :?: Wydaje mi się, że to mało ważne bo gdy zrobię tylko jedną uszczelkę to zaraz rozszczelni mi się w innym miejscu - auto ma 11 lat, a co za tym idzie uszczelnienia maja 11 lat. Chcę to zrobić dobrze raz i mieć spokój. Może się również okazać iż coś innego jest do zrobienia, a ja o tym nie wiem.

@dajan

Dziękuję za podpowiedź :)

Jutro zadzwonię i się dowiem wszystkiego.

Tak czy siak, dziękuję Wam. Flaszka po naprawie :)

Opublikowano

Tak dokładnie TDS bez intercoolera - 116 KM.

Dzwoniłem do p. Krystiana i w poniedziałek mam auto oddać na warsztat. Co prawda nie uszczelnia pomp ale mówił, żebym się nie obawiał bo będzie to zrobione dobrze. Pytał jeszcze o inne szczegóły czy pali na ciepłym (nastawnik sprawny :)). Zrobi wszystko za ok 700 zł. Wydaje mi się, że nie jest to wygórowana cena biorąc pod uwagę staż - ponad 20 lat z BMW.

Opublikowano

nigdy nie spotkałem się by któryś ze znajomych wyjechał od niego niezadowolony

no i od pierwszej wizyty już nie szukają innych warsztatów

przedewszystkim auto stoi u niego bardzo krótko i sam tego pilnuje gdyż nie ma za dużo miejsca a nie lubi jak auta pozostają nocą na podwórku

obecnie nie jest już wstanie wszystkich chować na noc więc oproócz kamer zatrudnia jeszcze ochroniarza i wierz mi że on nie siedzi w nocy w ciepłym biurze ...

Opublikowano
No właśnie mówił, że nie daleko warsztatu mu robią pompy bo on sam ich nie uszczelnia ale ma zaufanego kolegę :)

ma

łazi na drugą stronę ulicy :D

ale to nie ma znaczenia bo on musi wyjąć , wsadzić i wyregulować