Skocz do zawartości

318i - Bardzo mocne parowanie szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

od jakiegos czasu mam problem ze swoim e46, bardzo paruja szyby, gdy mam klime zalaczona to elegancko para schodzi i szyby wszystkie czysciutke, natomiast gdy tylko sie wylaczy klime az czuc w aucie ze z wentylacji leci wilgotne powietrze i po chwili wszystkie szyby zaparowne maxymalnie, czym to moze byc spowodowane. Filtr kabinowy wymienilem na nowy weglowy jakis tydzien temu ale nic to nie dalo :/ prosze o pomoc

Edytowane przez krg1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz wodę w aucie. Podłoga sucha?

Parowanie szyb to zjawisko normalne, ale na pewno nie na tyle, żeby przeszkadzało w jeździe.

Opublikowano
Tak jak pisalem filtr kabinowy wymieniony na nowy, auto stoi w ogrzewanym garazu wiec wilgoci nie powinno byc, dywaniki materialowe, podloge dokladnie sprawdze, ale tak jak pisalem wylanczam klime wszystko paruje czuc w lecacym z nawiewow powietrzu wilgoc, jak sprawdzic czy obieg sie zamyka otwiera ??
Opublikowano

a ja mam tak że jak włączę nawiew to mi szyby zaczynają zachodzić parą i przez pierwsze pare sek leci nieprzyjemny zapach, który za chwilę mija...

odgrzybiałem poprzez wpuszczenie środka kent w otwór na czujnik temperatury za panelem sterującym nawiewem

nie wiem czy to nie wina lekko zagrzybiałego parownika od strony silnika.....

Opublikowano
Czasami sie zdarza, że przecieka osłona filtra kabinowego i moknie sam fitr wpuszczając wilgoć do wnętrza.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie czy macie jakies pomysly bo to jest niemozliwe, auto stoi w ogrzewanym garazu temp tak jak w domu, wnetrze nawpewno suchutkie, filtr kabinowy nowka, a wczoraj wieczorem wyjechalem a wiec nei pada deszcz a nie nic, 3 osoby na pokladzie a bez klimy sie jechac nie da tak paruja szybki :/