Skocz do zawartości

316 Compact pare pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem dziś 316 compacta z 96 roku. Mam pare pytań dotyczacych tego auta, mianowicie gdy odpalam auto wyświetlacz cyfrowy na wyswietla całą "treść" lecz po jakiś 30 sekundach gaśnie jego dolna część. Nie wiem co się dzieje i czego to może być wina? Druga sprawa dotyczy podświetlenia deski, nie wiem czemu nie mam podświetlonych pokręteł od ogrzewania, wina żaróweczek? następne pytanie dotyczy małego wyswietlacza koło radia, z jego prawej strony. U mnie wyswietla on -40,0 a po nacisnieciu przycisku zegarka godzinę. Do czego on słuzy?
Opublikowano

Proszę sobie ściągnąć instrukcję do compacta E36 (w necie tylko po niemiecku) i dowiesz się wszystkiego.

ad1. diody inspekcji gasną po chwili po odpaleniu - tak ma być.

ad2. sprawdź bezpieczniki, ale to pewnie wina żarówek.

ad3. masz komputer pokładowy - manetka kierunkowskazów po naciśnięciu BC>> pokaże Ci kolejne jego funkcje. Temperaturę pokazuje Ci -40*C bo masz walnięty czujnik temperatury powietrza w tunelu hamulcowym - względnie urwany kabel gdzieś po drodze do czujnika.

Temat uważam za zamknięty! Na górze działu jest temat przyklejony: Najczęściej zadawane pytania i tam szukaj odpowiedzi na swoje następne pytania o olej, filtry, klocki i inne dupersztyki :]

Zaopatrz się w instrukcję do compacta, a jak nie znasz niemieckiego to znajdź sobie instrukcję na necie do Z3, tam jest taki sam BC.

Jesteś nowy więc używaj wyszukiwarki, bo takie tematy zamykam od razu! :naughty: Pierwsze przykazanie: dużo czytać! :reading:

Pozdrawiam i powodzenia z nowym autkiem

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png