Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanie odnoscie skrzyni biegów w moim bmw e36 320i a mianowicie jak jest zimny silnik a i takze skrzynia bardzo czesto mam problem wrzucenia biego 5 a gdy nie daje rade po ponownym wrzucaniu biego 4 potrafi zgrzytnac, gdy nie wchodzi 5 a probuje wrzucic 3 to bez problemu bez zgrzytu, gdy wszystko sie rozgrzeje nie mam raczej takich problemow ale gdy jest zimny czesto mi sie to zdarza,od 1-4 wszystko gra ale nie zawsze wchodzi 5 i ponowne wrzucenie 4 powoduje czesto zgrzyt, sprzeglo nowe SACHS(byla juz koncowka wiec wymienilem) czy ktos moze znac przyczyne tego? pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Opublikowano
a moglbys mi wytlumaczyc dokladniej gdzie to sie znajduje i jak moznabyloby dowiesc ze to napewno to? czy jest to wymienna czesc? ogolnie szczerze mowiac to nawet jak mam rozgrzany silnik to i tak nie chodza biegi tak plynnie jak powinny ale nie ma tragedii,pozdrawiam
Opublikowano
nie zdarza mi sie to caly czas,tylko raz na jakis czas...czy wymiana oleju moze spowodowac poprawe?nigdy go nie wymienialem, stan byc moze jest ok ale wlasciwosci sa kiepskie i takiego smarowania nie ma, chyba udam sie do mechanika zeby zobaczyl stan oleju(chociaz niektorzy opisywali ze kolor byl ok a po wymianie skrzynia cichla) wiec moze warto sprobowac? co o tym sadzicie? dzieki za wszelkie sugestie
Opublikowano
pewnie że można wymienić olej,Jeżeli nie był nigdy wymieniany to już dawno stracił swoje właściwości.I przy okazji niech mechanik zerknie na wysprzęglik tak dla świętego spokoju