Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym sie podzielić ciekawą historią.Otóż wczoraj w łodzi podczas ruszania z przystanku autobusowego pękł mi wał napędowy i jestem ciekawy czym było to spowodowane, nawet nie słyszałem o takim przypadku w bmw a najlepsze jest to że pomoc drogowa , która mnie zabrała na lawecie po paru kilometrach skończyła tak jak ja czyli wypadł jej wał napędowy :D Chciałbym sie coś dowiedzieć na ten temat bo ja nie umiem sobie odpowiedzieć.Pozdrawiam wszystkich fanów Bmw :8)
Opublikowano
Chciałbym sie podzielić ciekawą historią.Otóż wczoraj w łodzi podczas ruszania z przystanku autobusowego pękł mi wał napędowy i jestem ciekawy czym było to spowodowane, nawet nie słyszałem o takim przypadku w bmw a najlepsze jest to że pomoc drogowa , która mnie zabrała na lawecie po paru kilometrach skończyła tak jak ja czyli wypadł jej wał napędowy :D Chciałbym sie coś dowiedzieć na ten temat bo ja nie umiem sobie odpowiedzieć.Pozdrawiam wszystkich fanów Bmw :8)

a w którym miejscu pękł?

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam

Nie chcę zakłdać nowego tematu dlatego napisze w tym....

Poszukując wał napędowy do e 46 318 d silnik m47 116km manualna skrzynia to z jakiej innej wersji jest ten sam wał cz tylko z 320d 136km czy od 320d 150 km automat/ manual jest to samo?

Opublikowano

minuta w katalogu bmw

katalog podaje że wał z m47 był montowany w następujących silnikach. Tylko manual. Automat ma inny wał.

Długość 1595mm

3' E46, 318d, Sedan, M47, EUR, (EU51) : 3-part universal shaft

3' E46, 318d, Sedan, M47N, EUR, (EU71) : 3-part universal shaft

3' E46, 318d, Sedan, M47N, EUR, (EU72) : 3-part universal shaft

3' E46, 318d, Touring, M47, EUR, (EL51) : 3-part universal shaft

3' E46, 318td, Compact, M47N, EUR, (AT91) : 3-part universal shaft

3' E46, 320d, Sedan, M47, EUR, (AL71) : 3-part universal shaft

3' E46, 320d, Sedan, M47, EUR, (AL72) : 3-part universal shaft

3' E46, 320d, Sedan, M47, EUR, (AV72) : 3-part universal shaft

3' E46, 320d, Touring, M47, EUR, (AX71) : 3-part universal shaft

3' E46, 320d, Touring, M47, EUR, (AX72) : 3-part universal shaft

szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki wielkie

Dziwne że pasuje od silnika 318 d M47N comon rail a nie pasuje od 320 m47n 150 koni.....czyli prawie tej samej konstrukcji....