Skocz do zawartości

323 compact demontaż zegarów i panelu nawiewów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ktoś kto użytkował moje auto w przeszłości zamontował podświetlana gałkę zmiany biegów, ostatnio na wrocławskich dziurach rozłączył się przewód zasilający ten wynalazek, a następnie zwarł się, w wyniku czego nie mam podświetlania zegarów, podświetlania panelu nawiewów,podświetlania przycisku od awaryjnych oraz nie działa gong zostawionych świateł.

Wszystkie bezpieczniki pod maska są ok. Ewentualnie są jeszcze jakieś, których nie sprawdziłem?

Zakładam, że reszta jest spalona...

Chciałem wyciągnąć zegary, jestem na etapie odkręconych 4 śrub trzymających, ale oparły się o plastik na kolumnie kierowniczej. Będę musiał ściągać kierownice? tego nie chciałbym już robić bez klucza dynanometrycznego, którego nie posiadam ...

Druga sprawa to gong, gdzie to siedzi ?

Razem z zegarami ?Sprawdziłem na allegro jak wygląda i cene (~30 zł,więc tragedii nie ma :) )

z góry dziękuję za odpowiedź

Opublikowano

Sprawa załatwiona. Zwarcie załatwiło regulator natężenia na chwile obecną drucik jest tak przygięty, ze styka, do tego jeszcze jedna żarówka od całości oraz jedna mała od przebiegu kilometrów (tej jeszcze nie wymieniłem:) )

+ stwierdzony fakt, ze liczników przy kierze z m-pakietu się nie wyjmie, przynajmniej ja nie umiem :)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! odkręciłem cztery śruby i jest problem bo przeszkadza górny plastik kolumny kierownicy,a żeby zdjąć ten plastik przeszkadza kierownica i pytanie czy trzeba zdjąć kierownice plastik i wyjdą zegary,czy jest inny sposób.

Pomóżcie.

Opublikowano
Na początek odłącz akumulator aby potem nie świeciła ci kontrolka od poduszki , odkręć kierownicę jak ją zdejmiesz to wtedy plastik odkręć i zegary wyjdą