Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że padł mi automat postanowiłem ratować swoje e32 zmieniając skrzynie na manual, auto jest stosunkowo rzadko używane poniweaż mam e38, jednak denerwuje mnie po zmianie skrzyni komunikat Getriebeprogramm, czy jest sposób żeby nie świecił podczas jazdy chciałbym mieć zegarek, spalanie itp na zegarach

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. mam e34 530 v8 i dzisiaj podczas jazdy zapalił mi się getriebeproblemm i przestało wyświetlać na zegarach aktualne położenie lewarka.Niby wszystko działa jak należy natomiast przy zmianie biegu na wsteczny a potem na D odczuwam ogromne szarpnięcie, ktorego wczesniej nie było.MOże ktoś już miał podobną sytuację?
Opublikowano
dzisiaj podczas jazdy zapalił mi się getriebeproblemm i przestało wyświetlać na zegarach aktualne położenie lewarka.Niby wszystko działa jak należy natomiast przy zmianie biegu na wsteczny a potem na D odczuwam ogromne szarpnięcie

Jeżeli masz farta to może tylko brakuje oleju w skrzyni lub już jest stary i traci swoje parametry przy takich mrozach. Może tylko padł sterownik skrzyni..................ale to jak będziesz miał farta....................najczęściej w takich przypadkach pada poprostu skrzynia.

Ja jak kupiłem swoją E32 byłem przygotowany na zmianę skrzyni ponieważ jakoś przeciągała trochę szarpała, zaryzykowałem (swoje pieniądze :D ) i wymnieniłem olej (warsztat ściągnął mi orginał z serwisu bmw wraz z filtrem). Po wymianie skrzynia chodzi pięknie zero szarpnięć, przeciągania itp. ale gdyby nic nie pomogło wtopił bym 800zł a za tyle to już prawie drugą kupisz. Pozdrawiam!!!!