Skocz do zawartości

318 CI - regulacja drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź najpierw czy przy opuszczonych szybach jest tak samo. Jeżeli jest dobrze to wystarczy regulować same szyby, jeżeli nie ma poprawy to niestety całe drzwi i/lub zamki. Dosyć dobrze jest to opisane w książce 'sam naprawiam'
Opublikowano
Przy opuszczonej szybie jest troche lepiej ,ale i tak gorzej niz od strony pasazera. Co jest lepiej regulowac zamek na drzwiach czy rygiel na nadwoziu??? I jakie rozmiary hexow potrzebne? Co do regulacji szyby to juz wogole nie mam pojecia jak sie do tego zabrac. :duh:

Moje byle e36325 , e46328 ,e46 318CI obecnie 330CI F/L

http://ilespala.pl/obrazek/2041/3/1

Opublikowano

U mnie było to samo jak kupiłem auto, niezle sie trzeba było nemeczyc zeby otworzyc drzwi, jak ktos niewiedział to nie dał rady ich otworzyc :)

Zupełnie przypadkowo kolega ktory tez ma E46 Ci zrobił mi to w 5 minut i to jeszcze prawie po ciemku :) W klemce jest blaszka ktora wystarczy odgiac troszke, bo sie z czasem wygina. Srubka jest jedna pod gumowa osłoną tam gdzie sie łaczą drzwi z szyba (na górze). Roboty na moment. Jak odkrecisz i wyjmiesz klamke to zobaczysz o ktora czesc chodzi. U mnie po tejoperacji juz prawie 2 rok drzwi chodza jak marzenie.