Skocz do zawartości

obiegowa pompa wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem od nie dawna posiadaczem BMW E39 525 tds 1999r. Mam problem z obiegową pompą wody, nie wiem jak powinna działac. Otóż jeżeli zostawię włączony silnik przez jakiś czas pracujący na biegu jałowym po wyłączeniu go słyszę że pompka dalej pracuje, nie wyłącza się przez dłuższy czas. Muszę drugi raz uruchomic silnik i wyłączyc go, wtedy przestaje działac. Może ktoś wie o co chodzi?
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich.Chciałbym podpiąc się do tematu.Może ktoś z kolegów wie na jakiej zasadzie działa ta pompka która jest pod filtrem paliwa?Posiadam 525tds 96' i u mnie wygląda to tak:po wyłączeniu silnika przy włączonym ogrzewaniu po jakims czasie zaczyna leciec zimne powietrze pompka nie pracuje.Natomiast spotkałem się z sytuacją że 20 min. po wyłączeniu silnika i na wyłączonym zapłonie pompka zaczęła pracowac na ok.5 min.po czym zaczęła zwalniac aż wyłączyła się.Pozdro Piotrek będzie dobrze :cool2: .Dzięki za podpowiedzi :D !!!
ec2Wze6.jpg