Skocz do zawartości

Potrzebuję numer silnika krokowego do 318i 92r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuję numer silnika krokowego do 318i z 92r. Aktualnie mam numer 0 280 140 529. Nie wiem czy jest to właściwy silniczek bo są z nim problemy, a poprzedni właściciel był zdolny założyć wszystko co mu się tylko podobało. Zanim wydam parę stówek chciałbym się upewnić czy to ten. Jeżeli ktoś mógłby mi sprawdzić u siebie byłbym wdzięczny.
Opublikowano
podaj 7 ostatnich znakow VINu - bedzie latwiej
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

ja mam 316i z końca roku 91 i mam ten sam silnik krokowy a szukałem kiedys na zamiane to innego z gniazdkiem na dwa piny i wlotami pod kątem 90stopni nie znalazłem!! wszystkie oferowane silniczki krokowe maja wloty na przeciwko i do naszych kolektorów nie pasuja!!

a u kolegi z tym samym silnikiem jak twój 1,8 był też ten silnik krokowy tak wiec jest oryginalny... podłącz żarówkę do 8 pinu w złaczu przy bezpiecznikach i do plusa akumulatora! włącz zapłon i wcisnij 5 razy gaz do końca a żarówka zacznie migac i poda ci impulsowo cyfry które oznaczają kod błedu !! jak odłączyłem silnik krokowy to pokazało mi od razu błąd

Opublikowano

Dzięki wielkie GRACUS7. Sprawdzę to.

Czytałem Twój post na temat błędów. Skąd wziać tą tabelę błędów, o której piszesz?