Skocz do zawartości

Potrzebuję numer silnika krokowego do 318i 92r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuję numer silnika krokowego do 318i z 92r. Aktualnie mam numer 0 280 140 529. Nie wiem czy jest to właściwy silniczek bo są z nim problemy, a poprzedni właściciel był zdolny założyć wszystko co mu się tylko podobało. Zanim wydam parę stówek chciałbym się upewnić czy to ten. Jeżeli ktoś mógłby mi sprawdzić u siebie byłbym wdzięczny.
Opublikowano
podaj 7 ostatnich znakow VINu - bedzie latwiej
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
  • Autor
FB47514

Edytowane przez luk.sz

Opublikowano

ja mam 316i z końca roku 91 i mam ten sam silnik krokowy a szukałem kiedys na zamiane to innego z gniazdkiem na dwa piny i wlotami pod kątem 90stopni nie znalazłem!! wszystkie oferowane silniczki krokowe maja wloty na przeciwko i do naszych kolektorów nie pasuja!!

a u kolegi z tym samym silnikiem jak twój 1,8 był też ten silnik krokowy tak wiec jest oryginalny... podłącz żarówkę do 8 pinu w złaczu przy bezpiecznikach i do plusa akumulatora! włącz zapłon i wcisnij 5 razy gaz do końca a żarówka zacznie migac i poda ci impulsowo cyfry które oznaczają kod błedu !! jak odłączyłem silnik krokowy to pokazało mi od razu błąd

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie GRACUS7. Sprawdzę to.

Czytałem Twój post na temat błędów. Skąd wziać tą tabelę błędów, o której piszesz?

Opublikowano
podaj emaila to ci podeslę...