Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się coś poradzić,bo dziś miałem (jak dla mnie) niecodzienną sytuację.Jadąc sobie spokojnie jedną z ulic Gdańska,a przechodził przez nią pewien jegomość (w stanie wskazujacym na duże spożycie).Zatrzymałem się, żeby jego przepuscić a on zatrzymał się i zaczął wyciagac rece w strone mojego samochodu.Nie wiedziałem jakie miał zamiary więc szybko go ominąłem, ale mimo swojego stanu był szybszy ... walnął kopa prosto w drzwi.Oczywiście na drzwiach wgniecenie!!! .Zatrzymałem się ,niebył wstanie nawet uciekać wiec miałem jeden problem z głowy.wezwałem policje która była w moment( szacunek).Policja spisała gościa,mnie i swiadka ktory zemną jechał.Okazało sie ze gość jest gdzies z okolic Krakowa ja z Gdańska i tu teraz zabardzo niewiem co mam zrobić bo mam jego dane z dowodu mam jego numer telefonu ,policja ma odnotowane zgłoszenie.Gość poszedł sobie chwiejnym krokiem ja pojechałem do domu z pogietymi drzwiami i co teraz??? Moze ktoś miał podobną sytuacje .prosze o pomoc bo w takich sprawach jestem zielony.Z góry dzieki.

Opublikowano
Zadzwon do niego i spruboj sie dogadac jak odmowi pokrycia kosztow to sprawa cywilna ci zostaje :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
lub AC tylko chyba nie powinienes mowic u ubezpieczyciela ze znasz sprawce bo wtedy oni powiedza ze masz sobie od niego sciagnac...
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano

Jeśli szkoda nie przekracza 250 zł, koleś popełnił wykroczenie. Jeśli przekracza - przestępstwo. W jednym i w drugim przypadku dopilnuj, żeby został skazany i ukarany, z tym że jeśli chodzi o wykroczenie, to jest ono ścigane tylko na Twój wniosek - jeśli nie złożyłeś wniosku o ściganie, zrób to.

Jak już będziesz miał w ręku prawomocny wyrok, łatwiej będzie Ci dochodzić swoich roszczeń na drodze powództwa cywilnego. Ale jak kolega wyżej napisał - spróbuj się z nim najpierw dogadać.