Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów

Chce wymienić u siebie w e36 coupe 1.8is cały układ wydechowy czyli ucinam za sonda lambda i wywalam wszystko co za nia zamontować zaś chce wydech przelotowy , bez kata (zamiast niego strumienica w obudowie kata ) rura fi 50 na końcu tłumik lekko wygłuszony ale w srodku rozdzielony na dwie strony a'la m3 po prawej i lewej stronie po dwie delikatne końcóweczki VMsport i na tyle to by było

Prosze wszystkich o wszelkie porady i sugestie co do moich planów Pozdrawiam!

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

M3 e36 nie mialo wydechu na dwie strony tylko podwojny idacy rownolegle :wink: Nie rob wsi :nienie:

Lepiej juz zainwestuj i rob od kolektora z kwasiaka duzo wiecej wytrzyma mozesz dac rure fi 50 olac strumienice a tlumik zamowic w MTG na zlecenie

koszt ok 700 zl ale warto Mario robi go konkretnie dla ciebie w calosci z kwasowki jakosc pierwsza klasa :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
M-Technic dlaczego olac strumienice?? nic ona nie daje?? puszka będzie to na przegladzie sie tak nie doczepią...
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
to wez stara puszke i naloz na rure zwykla rura najlepiej wychodzi w takim zabiegu :D strumienica to jak APAP na raka :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
No dokładnie, strumienica to przereklamowany badziew, nic poza uczuciem wyrzuconych pieniędzy nie daje. Do środka oryginalnego kata wspawaj rurę i tyle, koszt widzę niezły... Jest sens Ci to do 1.8 wkładać? :roll: Ja bym tą kasę wolał włożyć na twoim miejscu w doprowadzenia do ideału, a nie wkładać buczący wydech, podczas trasy to głowa Cię nie raz zaboli, uwierz mi :cool2:
Opublikowano

Pozatym ja np. nigdy nie widzialem czegos takiego jak strumienica poza granicami naszego kraju... :] a nawet jesli sa to pewnie przez polaków montowane :]

Moze sie myle :]

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, jeżeli już jest poruszony temat wydechu to ja mam takie pytanko: chce założyć do mojej bety sam tłumik końcowy dla lepszego brzmienia i tu pytanie co polecacie, jakiej firmy itp :?:
Opublikowano

Witam !

Ja juz jestem po przeszczepie wydechu :D Kata wywaliłem w zamian jak polecał kolega M-Technic przelotówka . Końcowy robiony na zamówienie u kolegi ,końcówkami wspawane WMsport i efekt na poczatku rewelacja :cool2: teraz po przejechaniu paru tys km zrobił sie troche głośny i musze jechac jeszcze raz do kolegi zeby go troszke wygłuszył , po tym zabiegu wydech bedzie git :cool2: Jak zakończe prace wygłuszające to wstawie fotki (mam nadzieje ze uda mi sie to zrobić w tym tygodniu....brak czasu)

Kolega Marqzgr wszystko zaleze jaki efekt by Cie zadowalał ? znam ludzi którzy po montazu remusa , rozcinali go i wyciagali wygłuszenie bo podobno był za cichy. Najlepiej słyszec wydech na własne uszy i wtedy decyzje podjąć. Proponuje jechać na jakis zlocik i posłuchac jak pracują wydechy naszych pszczółek,dopytac sie własciciela i wiesz na czym stoisz. Pozdrawiam