Skocz do zawartości

320d Kopci na biało, ucieka płyn chłodniczy i olej.POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam ogromny problem mam e46 320d 2001 136km, już sam nie wiem co mam robić. Jestem pod ścianą kopci na biało, ucieka płyn chłodniczy i ostatnio traci w dużych ilościach olej. Praktycznie wszystkie objawy wystąpiły w jednym czasie. Jedni mówią, że to wtryski drudzy głowica chłodniczka spalin. Jesteście doświadczeni w tych zagadnieniach. Nie mam pieniędzy aby chodzić po mechanikach i szukać u każdego innego czegoś nowego. Może wy jakoś nakierujecie. Bardzo proszę o pomoc!
Opublikowano

Temat zatytułowany poprawnie :)

Co do plynu to ja bym sprawdzil chlodnice spalin czy nei ma przecieku. Gorzej z olejem. Tu pomyslu mi brak ale byl podobny post oststnio na forum.

Opublikowano
Dziękuje, może to kopcenie jest związane z ubytkiem oleju jakoś. Porażka Mam ten samochód rok przyjechałem sam z Niemiec i rok było dobrze a teraz zaczyna wyłazić. Masakra jakaś
Opublikowano
Trudno powiedzieć. Więc jeśli poszła głowica to może związane jes to ze spadkiem oleju i tym że dymi na biało? A utrata płynu chłodniczego to zupełnie inna para kaloszy?
Opublikowano
Po objawach zdaje się, że skończyła się (oby) uszczelka pod głowicą, albo(oby nie :D) sama głowica. Efekty zauważalne zależą od tego między którymi kanałami uszczelka zaczęła przepuszczać lub głowica pękła. Może to być efekt w postaci białego dymienia, albo emulsji zamiast oleju (płyn w oleju), albo wydmuchiwanego przez wydech płynu (słodka woda), bąbelków w układzie chłodzenia... itp. Wersji jest kilka i zależą od tego co wyżej napisałem :| .
Opublikowano
Kolego a moze skonczyla sie turbina i tez tak moze byc .Podjedz do dobrego speca niech zdjagnozuje ci to pozdro

Tylko tyle, że uciekający płyn ma się chyba nie bardzo do padniętej turbiny :shock: .