Skocz do zawartości

dusi przy odpaleniu i kopci na biało a potem na czarno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pewien problem z moim tdsem. Ostatnio padł mi alternator nie ładowal kupilem nowy wymienił mi go mechanik kazalem mu tez sprawdzic wyciek oleju który miałem z lewej strony silnika( niby byly to weże z podcisnienia niby cos tam zrobił ale od jego naprawy zaczeły sie kłopoty :shock: auto cięzko odpala dusi sie cięzko wkreca sie na obroty i reaguje na gaz ale jak juz odpali to bardzo mocno kopci na bialo a po pemnym czasie na czerno nie ruszy ). Nie moglem sam zlokalizowac skad cieknie, glównie ciekło na pokrywe filtra oleju,bagnet, zbiorni wody,wyciek pojawiał sie tylko wtedy gdy autem jechałem powyzej 2tys obrotów na luzie mogłem go krecic do konca i nic nie ciekło. co to moze byc jak to mozna naprawic.
Opublikowano

podstawa jest to co zrobił mechanik.Być może zaślepił węze podciśnienia i dlatego powstaje problem.Kolejną sprawą może być kiepskiej jakości ropa lub też kończąca się uszczelka głowicy.

Co do wycieku oleju to jest on na wysokości głowicy czy poniżej?

Opublikowano

Jutro do niego zadzwonie i bede wiedział wiecej co mi tam ciekawego porobił. ropa nie wydaje mi sie bo leje na dobrych stacjach gdyz jestem w holandii a chyba chłamu

tu chyba nie maja. Wyciek jest dokładnie nie wiem ale wydaje mi sie ze jest powyzej(co to moze byc??) a co bedzie jak jest ponizej???