Skocz do zawartości

E46 330D gubi moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem z moja E46 3.0D. Wszystko zaczelo sie juz jakis czas temu. Zaczela (lapac mula) gubic moc po przekroczeniu ok.2000obr./min. Nie bylo slychac turbiny ale wystarczylo przeciagnac ja kawalek do 4-5tys.obr.lub czasami tylko przygazowanie na postoju i moc wracala i wszystko bylo ok.Zdazalo sie to zadko ale bylo. Teraz cos padlo do konca... raz nie chce ciagnac od dolu do 2tys.obr. po czym zaczyna ciagnac i slychac turbine, a za chwile kiedy np.sie zatrzymam to ciagnie od dolu do 2tys.obr. a powyzej tych obrotow gubi moc jak wczesniej i tak na zmiane. nic nie daje przeciagniecie ani przygazowanie na postoju. Czy ktos moze mial taka dziwna przypadlosc? Moze ktos bedzie wiedzial co to moze byc? Zastanawiam sie czy nie sa to jakies elektrozaworki od turbo..? Z gory dziekuje za pomoc!!!

Edytowane przez quba.t

Opublikowano

uzyj :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

a tak po za tym zmien tytul watku bo moderator Cie odwiedzi:)

wpierw sprawdz co na to mowi komputer np DIS badz INPA ewentualnie mozesz sprawdzic za pomoca PAsoft.

pozdrawiam

Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
  • Autor
Czy tak moze byc tytul? jestem tu nowy wiec nie wiem jeszcze wszystkiego...."Dalisman"co to za skroty DIS badz INPA, PAsoft.? Czy gdzies w Poznaniu badz okolicach jest jakis dobry komp?
Opublikowano

temat moze byc choc nie musi byc napisane ze to e46 bo jest to osobny dzial tylko dla tego modelu :mrgreen: . co do skrotow to sa to programy diagnostyczne. jesli chodzi o kogos z kompem z okolicy poznania to musisz poczekac az ktos chetny sie zjawi i zaoferuje badz samemu nabyc modol diagnostyczny.

osobiscie polecam jako forumowicz zakup modolu ktory sprzedaje nerwus :cool2: choc sam uzywam modolu od viakena i pasoft1.4.

pozdrawiam

Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.