Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam prosze o jakieś fotki jak zdemontować pompe progową ,jaką najlepiej kupić i gdzie .Bo z tego co wyczytałem na forum jak coś buczy przy odpalaniu po lewej stronie to będzie ta pompa.
Opublikowano
przecież jak buczy to działa ! masz jakieś niedomagania poczytaj poszukaj czy masz jakieś objawy wskazujące na wadę pompy? chyba ze masz za dużo kasy.
Opublikowano
przecież jak buczy to działa ! masz jakieś niedomagania poczytaj poszukaj czy masz jakieś objawy wskazujące na wadę pompy? chyba ze masz za dużo kasy.

Zgadza się - powinna buczec tylko to buczenie to powinno by ledwo słyszalne. A jak już tak buczy, że ją głośno i wyraźnie słychac tzn, że się kończy. Ale zawsze to jeszcze przed wymianą dobrze podpiąc pod kompa i sprawdzic jakie ma ciśnienia aby dokładnie zobaczyc jak pracuje.

Pzdr.

Opublikowano

Tyle tylko, że jeśli pompa w zbiorniku nie domaga to najczęstszym objawem jest gaśnięcie auta kiedy paliwa w baku jest w okolicy 15 litrów.

Pzdr.

Opublikowano
OK dzięki za odpowiedź ale niech mi ktoś powie jaką kupić czy made in china czy używkę.A co do buczenia to buczy tak że ją czuć w całej budzie.
Opublikowano
OK dzięki za odpowiedź ale niech mi ktoś powie jaką kupić czy made in china czy używkę.A co do buczenia to buczy tak że ją czuć w całej budzie.

Nie pakuj się w zamienniki żadne - są mega tandetne i bardzo szybko padają. Jeśli chodzi o firmę to najlepiej Pierburg lub TI Automotive (choć jedno i drugie to to samo bo TI Automotive wykupiło Pierburga). Na Alledrogo mają takie pompki w granicy 500-600pln, w ASO koszt zbliża się w okolice 950-1000pln.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...