Skocz do zawartości

318i -problem po wycieciu katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki dylemat a wiec tak ostatnio wróciłęm z traszy no i słysze ze cos strzasznie brzeczy mi w aucie no i okazało sie ze w kataliztorze oberwały sie bebechy ,takze pojechałem do mechanika wyciałem te bebeszki noi było ok autko spoko chodzi przyspiesza ale jest jedno ale ,podczas jazdy pokazuje mi spalanie 17 litrów :cry: i to m nie boli czy to naprawde tyle pali czy to tylko błędne dane z kompa i co z tym zrobic pomocy
Opublikowano
witam mam taki dylemat a wiec tak ostatnio wróciłęm z traszy no i słysze ze cos strzasznie brzeczy mi w aucie no i okazało sie ze w kataliztorze oberwały sie bebechy ,takze pojechałem do mechanika wyciałem te bebeszki noi było ok autko spoko chodzi przyspiesza ale jest jedno ale ,podczas jazdy pokazuje mi spalanie 17 litrów :cry: i to m nie boli czy to naprawde tyle pali czy to tylko błędne dane z kompa i co z tym zrobic pomocy

1. zresetuj BC i sprawdź ponownie spalanie

2. sprawdź przy dystrybutorze :mrgreen:

Opublikowano
Według mnie masz 2 wyjścia kupić katalizator, ewentualnie jeśli nie: znaleźć kogoś kto przeprogramuje ci komputer z tego co wiem to da się (trzeba dobrze znać się na tym aby w to się bawić nie wujek "Heniek" w stodole tylko profesionalny gościu od programowania).
Opublikowano

Mam podobny problem u siebie ale u mnie wywala wkurzajacy blad silnika

Czytalem gdzies ( e46fanatics ) zeby dac podkladki pod druga sonde lambda i to oszuka komputer ze katalizator jest na miejscu.

Chcialem to u siebie wyprobowac ale sonda za katem jest zapieczona i niemozna jej wykrecic

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....