Skocz do zawartości

318 zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Kolejna sprawa.Mam teraz taki problem iz jadę sobie asfaltem wjeżdżam w jakąś większa nierówność i coś mi się tłucze i to ostro aż czuć na całej podłodze,jak jadę po normalnej nawierzchni jest ok. No i teraz nie wiem co to jest.Końcówki sprawne, stabilizator tez, amortyzatory sprawdzane podobno jeszcze dobre.Byłem na stacji diagnostycznej nic nie stwierdzono:( Wczoraj z nudów wyjąłem sobie amortyzator razem z poduszka i ma ona delikatne luzy na łożysku w kielichu.Myślicie ze to może być to?dodam ze jak podniosłem sobie samochód na lewarku i szarpałem za koło do góry to było słychać jak coś stuka jak koło opadało.
Opublikowano

podejrzewam po opisie ze to przód auta?

sprawdz te mocowanie amorka na górze tam luzy powoduja stukanie!

ale skoro dianosta tego nie widzi hmmmm?

najlepiej sprawdzisz luz jak uniesiesz auto na maxa i sprobujesz podniesc recznie kolo tak zeby zszedł sie amortyzator< bedzie on stawiał opór i wtedy zobaczysz czy sie zchodzi czy unosi cały!(patrz na srube od góry auta)

pozdro

Opublikowano

tak dokładnie chodzi o przód

dodam ze jak podniosłem sobie samochód na lewarku i szarpałem za koło do góry to było słychać jak coś stuka jak koło opadało.