Skocz do zawartości

e34 m50b25 Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. osiagi mojej beatki nie do konca mnie zadowalaja wiec przymierzam sie do turbo. na wstepie pisze ze chce miec mocna dolna jak i gorna partie obrotow i nie chce kompresora. gadalem z chlopakami z tecnogarage i dowiedzialem sie ze dobrym rozwiazaniem jest zakucie motoru oraz zrobienie instalacji bi-turbo z wykozystaniem np turbin garreta td03 oraz td04 lub td05. koszt calego zabiegu jest taki ze kolana sie uginaja. moze przerabial ktos podobny temat i wie co mozna zrobic zeby uniknac ingerencji w motor oraz wykonania bi-turbo? moze jest jakies bardziej optymalne rozwiazanie? aha nie chce tez swapa, mam zdrowy motor i chce przy nim zostac. pozdrawiam
Opublikowano
M50B25 to dobry silnik ale odprezyc trzeba na turbo pod ok 300 koni nie trzeba zakuwac a turbina laduje od ok 2800 obr (TD04-16G) :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
o 16g mowili ale podobno znalezc taka turbine to ciezki temat i ponadto ciezko o czesci zamienne do nich do regenaracji a troche motorowni w turbo przewineli przez swoje lapy wiec i pewnie wiedza co mowia. poza tym do softa nie trzeba odprezac silnika, seryjne silniki znasza je dobrze. ma ktos jeszcze jakies pomysly poza bi-turbo? no chyba ze odprezenie pozwoli dmuchac wiecej? niech sie wypowie ktos kto przerabial taki temat od a do z.
Opublikowano

Ale o czym ty rozmawiasz soft turbo to turbo z tym ze bez odprezania to maks 0,5 i nie wiecej czyli cos kolo 240-250 koni

a mozna tez dac garreta t28rs :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
to wlasnie napisalem post wczesniej ale nadal nie dostalem odpowiedzi na pytanie. moze jakies wykresy przebiegu nm z przed i po montazu td04 na tym silniku ktos ma?
  • 2 lata później...
Opublikowano
Bardzo ciekawy temat ale widze tez ze juz dawno umarł, w naszym kraju ciezko o takie informacje, ale nie dziwie sie, to bardzo droga zabawa i jak juz ktos do czegos dojdzie to raczej nie za bardzo chce o tym mówic na forum i w dodatku za free, a przeciez wiedza kosztuje ....