Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od niedawna mam problem ze swoim bmw. Otóż czasami, w czasie jazdy, silnik pracuje nierówno, tzn jakby przygasał. Wkreca sie na obroty i w pewnym momencie jest szarpnięcie po czym dalej wchodzi na obroty. Dodam iż zdarza się to na różnych obortach i na różnych biegach. Może ktoś pomóc mi zlokalizować usterkę? Byłbym wdzięczny też za pomoc w jej rozwiązaniu. Z góry dziękuje za odpowiedzi!:)

P.S. Dodam jeszcze, że na biegu jałowym silnik chodzi równo i bez zarzutów.

Opublikowano
Podepnij pod komputer, u mnie takie same efekty występowały, po wymianie czujnika wałka rozrządu i sondy lambda (bo ich błędy były zapisane) jedzie jak malowany :)
Opublikowano
Ja podpinam u takiego trochę znajomego mechanika i bierze 40zł razem z kasowaniem błędów itp, mogę sobie pojeździć, sprawdzić czy dalej łapie błędy, przyjechać, sprawdzić jeszcze raz i wszytko jest w tej cenie. A są takie zakłady że biorą 70zł za samo podpięcie i np 20zł za kasowanie każdego błędu co uważam za paranoję :mad2:
Opublikowano
ok, w takim razie będe też musiał poszukać znajomego mechanika;) dzięki za pomoc, jakby ktoś jeszcze miał jakieś pomysły to prosze dawać znac :)
Opublikowano
Witam ponownie. Dziś podłączyłem auto do komputera i wyskoczył błąd "Zawór przy zbiorniku; przeciety lub przebicie" albo cos w tym stylu. ktoś orientuje się co to oznacza? pozdrawiam