Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was.

mam taki problem, mianowicie, coś się dzieje, że podczas jazdy, normalnie powinno być ogrzewanie, a tu nic, nie ma, dmucha tylko zimnym.

jednocześnie, jeśli obroty są większe, jakieś tam ciepło leci.

wiecie, zima idzie, trzeba mieć jakieś ciepełko :)

pozdrawiam.

Opublikowano
na wskaźniku jaka masz temperaturę?

a zapomniałem dodać, silnik sie ładnie grzeje, wskazówka jest na środku.

Opublikowano
sprawdz poziom płynu chlodniczego ewentualnie nie wiem czy może Ci sie zapchał zawór regulujący zimne - ciepłe powietrze przy nagrzewnicy.
Opublikowano
musisz sprawdzić elektrozawór,jest przy ścianie grodziowej pod maską.

sprawdz poziom płynu chlodniczego ewentualnie nie wiem czy może Ci sie zapchał zawór regulujący zimne - ciepłe powietrze przy nagrzewnicy.

Tylko, najdziwniejsze jest to, że jak ma wysokie obroty przez dłuższy czas, to leci ciepłe powietrze, a jak spadają, np na światłach, czy w korku, to od razu, zimne zaczyna lecieć.

Opublikowano
sprawdź sobie linkę łączącą pokrętło sterowania temperaturą powietrza z klapką zamykającą dopływ zimnego powietrza. w e36 compact wypadło mi to cięgno z zaczepu. można to sprawdzić po zdemontowaniu schowka po stronie pasażera.
Opublikowano
Sprawdź poziom płynu, możesz na wszelki wypadek spróbować odpowietrzyć układ chłodzenia. Ciekawe w jakim stanie jest pompa? Sprawdź czy ciepłe są przewody przy elektrozaworze po włączeniu ogrzewania.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.