Skocz do zawartości

Moc X5 E53 3.0D - moc / przyśpieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem X5 E53 z roku 2002. Silnik z nim to 3.0D 184KM. I szczerze to spodziewałem się zrywniejszego auta! Co prawda waży to coś 2,3T, ale... I teraz moje pytanie do was koledzy, powiedzcie mi ile macie od zera do 100km/h, do 140km/h, do 160km/h... To by było jakimś wyznacznikiem czy auto jest słabe czy nie. W kompie niby nie mma żadnych błędów, ale wydaje mi się że to auto mocy nie ma, bo najwięcej ile nim jechałem to 170km/h, a słyszałem że 200 to bez proboelmu powinno pójść (mimo że tylko 184KM i 2,3T wagi). Dodam że skrzynie mam automatyczną.

I druga sprawa wynikająca z braku mocy ;) Gdzie polecacie virusa? ;) I jaki koszt? Jak najszybciej bym to uczynił i podbudował się nieco... ;)

Więc u mnie jest tak:

0-100km/h - 12,4s (książka serwisowa podaje 10,5s, więc chyba faktycznie coś jest nie tak)

0-140km/h - 25,4s

na więcej nie było miejsca

(paliwo 60l, klima wyłączona, ja sam w środku, skrzynia automat w trybie D (nie S)

A jakie wy macie czasy?

Aha, dysponuje INPĄ, więc co mógłbym sobie zbadać i jak, by stwierdzić co jest ewentualną przyczyną zmulenia...?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A spalanie jak sie kształtuje ? Pytam bo moze masz uwaloną przepływke, w takim przypadku autko bedzie słabsze i bedzie mniej palic. Sprawdz na poczatek odczyty z przeplywomierza inpą. "Wirusa" sobie odpuść - automat tego nie zniesie.

Xdrive

Koder

Opublikowano

Po wirusie i wymianie oleju skrzynia padła. Zanim padla stwierdzono ze jeden wtrysk kompletnie niedomaga. Jak skrzynia naprawiona bedzie, wtrysk wymieniony to zobaczymy. Moze bedzie lepiej.

Aha, przed wgraniem wirusa na hamowni wyszlo 181 KM.