Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zabrałem się za podłączanie sterownika centralnego zamka.Mam moduł komfortu, dociąga mi szyby z kluczyka, w centralce jest przewód na którym w momencie zamknięcia pojawia się 0,6V na 30sek., znalazłem odpowiednie piny we wtyczce ( u mnie w module komfortu jest czarna,fioletowa i zielona wtyczka)fioletowej od zamykania i otwierania, niestety nie mogę znaleźć gdzie podłączyć to dociąganie.Przejrzałem forum ,jest dużo na ten temat ale tej informacji nie ma.Jeszcze jedno ,wszędzie piszą że trzeba centralkę podłączyć (żeby zamykać i otwierać) pod piny nr.7 i 14.Niestety u mnie te piny są zajęte( w samochodzie był autoalarm i może dlatego) i nie działa, działa za to pod 17 i 19 :0 !!!Pomóżcie.
Opublikowano
Doczytałem, ale u mnie to nie działa.Wśród tych które czytałem,nie ma żadnej recepty dla mnie.Ten kabel odpowiedzialny za domykanie ,generuje +0,6 V przez 30sek.(sprawdziłem).Jeśli nic nie wymyślę ,to zdejmę boczek w drzwiach i wepnę się w kabel który mi dociąga szyby z kluczyka,ale chciałbym mieć wszystko w kostkach komfortu.A tym czasem czekam ,może ktoś pomoże.
Opublikowano
Nie wepniesz się w zamek z dociąganiem, zauważ że otwierasz zamek wchodząc do auta, otwierasz drzwi i szyby działają z przycisku, zamykasz drzwi i szyby nie działają, otwierasz drzwi i szyby działają, zamykasz drzwi i szyby nie działają do puki nie przekręcisz kluczyka, wiem że się wpinałem w przewody w drzwiach i nie dało się za cholerę tak zrobić domykania. A to że przedłużając impuls w module komfortu nie domyka szyb jest bynajmniej dziwne...
Opublikowano
Nie wiem jak to dokładnie powinno wyglądać, ale u mnie w aucie coś jest nie tak.Są pozostałości po jakimś alarmie,w drzwiach zamek był taki że otwierałem każdym kluczykiem, a dociąganie szyb znalazłem przypadkiem ,jak naprawiałem wkładkę.Przełożyłem kostkę (taką przy wkładce, z malutkim guziczkiem) i u mnie dociąga szyby po normalnym zamknięciu drzwi z kluczyka( nie trzeba czekać, od razu zamyka szyby,jeśli są otwarte), po tej operacji jeśli się otworzy znów drzwi to przez 2 minuty nie działają szyby.Nie można ich otworzyć.Myślę więc ,że jeśli się wepnę w ten kabel od tej kostki, to powinienem uzyskać taki sam efekt.Ale tak jak już mówiłem chciałbym tak jak w książce pisze.
Opublikowano
A to trzeba było od razu mówić że jakieś takie paranormalne rzeczy się dzieją :roll: To w takim razie pewnie da się zrobić domykanie wpinając gdzieś w drzwi ale najlepiej by było doprowadzić wszystko do ładu fabrycznego. Np to że szybom się nie chce działać przez dwie minuty szczególnie by denerwowało w upały, na zewnątrz +30, w aucie +60, i musisz otworzyć drzwi żeby wywietrzyć dobrze samochód bo nie otworzysz szyb od razu żeby jechać... Pewnie nie jeden elektryk by zdurniał jak byś mu dał samochód do zrobienia tak jak się należy.
Opublikowano
Albo holenderska "pomysłowość", albo ten co sprowadzał auto do kraju zabrał co mu było potrzebne.Z tym latem to nie jest tak źle, szyby nie działają ok.2 minuty od zamknięcia drzwi kluczykiem( czyli przekręceniu wkładki w pozycję -zamknięte-),od tego momentu przez 2 minuty czy szyby były otwarte czy nie nie działają.Czyli wystarczy gdzieś pójść na dłużej niż 2 min. i wszystko gra.Nie jest to takie uciążliwe, jeśli się gdzieś zatrzymam żeby już zamknąć drzwi, to przeważnie na dłużej niż 2 minuty,ale co prawda to prawda, raz czy dwa z rozpędu zamiast otworzyć to zamknąłem, a dopiero potem otworzyłem( nie w tą stronę kluczyk poleciał) właśnie latem, i zanim klima dobrze schłodziła wnętrze to z noska pot kapał, a co żona na to powiedziała to nie napiszę bo tu nie wolno takich słów pisać.
Opublikowano
A tak to bajka, myślałem że każdy raz jak normalnie przychodzisz do samochodu to 2 minuty nie działają, jeśli nie działają tylko zaraz po zamknięciu/otwarciu to idzie to przeżyć :)